Bàsquet
Esports 28/06/2022

Thomas Heurtel confessa com s'ha carregat el seu pas pel Barça i pel Reial Madrid

El jugador ha sortit per la porta del darrere tant de l'entitat catalana com del conjunt madrileny

Oriol Cartró
3 min
Thomas Heurtel amb la samarreta del Real Madrid

BarcelonaThomas Heurtel ha viscut les dues últimes temporades de manera convulsa. El jugador francès va sortir per la porta del darrere en la seva etapa amb el Barça a mitja temporada, i un any després ha marxat de la mateixa manera del Reial Madrid. El base ha trencat el seu silenci en una entrevista al diari francès L'Équipe per explicar totes les polèmiques que han esquitxat el jugador i que han fet parlar més de les seves accions fora de les pistes que a dins.

Heurtel va ser apartat del Barça després que el club esbrinés que estava negociant d'amagat amb el Madrid en comptes del Fenerbahçe, que és el que es pensava a Barcelona. El club, després del partit contra l'Anadolu Efes de l'Eurolliga de la temporada 2020-21, va decidir deixar en terres turques el jugador i no va tornar a Catalunya amb l'equip. Això sí, li va donar allotjament i un bitllet de tornada per a l'endemà.

"Els meus antics agents estaven negociant una sortida. Estaven parlant amb el Madrid, jo ho sabia, però no el Barça, que pensava que fitxaria pel Fenerbahçe", ha reconegut, finalment, el base francès, que ha fet reals les sospites que va tenir el club blaugrana just abans del partit contra l'Anadolu Efes. Heurtel ha lamentat el que va passar: "Hauria d'haver-me negat a viatjar a Istanbul, posar les cartes sobre la taula, dir la veritat sobre amb qui estava negociant, fins i tot si això significava córrer el risc que el Barça rebutgés fer l'operació. El club sempre havia sigut clar i just amb mi".

Després de rescindir el seu contracte amb el Barça al gener, un mes després va firmar amb l'Asvel francès fins a final de temporada, ja que ja no podia acabar el curs en un equip que disputés l'Eurolliga perquè ja no podia ser inscrit en la competició. Quan va acabar el seu contracte amb l'Asvel, va arribar al Reial Madrid, amb qui ja havia negociat quan estava al club blaugrana.

Ara, al Reial Madrid, Heurtel també ha viscut una experiència similar. Va ser apartat del club blanc després que fos enxampat sortint de festa per Atenes, on el club blanc havia de jugar el seu partit d'Eurolliga contra el Panathinaikòs l'endemà. El base francès s'ha mostrat penedit del que va fer: "Vaig sortir per Atenes abans del partit. La situació de l'equip no era bona, veníem amb moltes derrotes. M'entristeix molt pensar en aquell moment, vaig prendre una mala elecció i vaig destruir el que estava tractant de construir al Madrid. Si pogués tornar enrere, mai cometria el mateix error".

Problemes amb Jasikevicius

Heurtel també ha parlat de la seva relació amb Sarunas Jasikevicius, l'entrenador blaugrana. Des del principi, ja va començar malament: "A Barcelona havia aconseguit un gran nivell de maduresa i havia guanyat tres Copes del Rei. Però quan va arribar Saras, no em volia a l'equip, sense motiu. Podria haver marxat, però volia demostrar-li que s'equivocava. No va passar i em va posar en una situació incòmoda. La seva arribada al Barça va canviar-ho tot, i després de l'incident a Istanbul, ni tan sols vam parlar. Va ser molt dur per a mi i la meva família", argumenta el base francès.

Futur incert

El Madrid té l'opció d'allargar un any més el contracte de Thomas Heurtel aquest estiu, però no ho farà. Està per veure si després de totes aquestes polèmiques, el base francès tindrà lloc a algun equip d'Eurolliga, o s'haurà de conformar amb competicions menys potents. Tot i això, l'Eurobasket d'aquest estiu pot ser un bon aparador per al jugador, ja que si fa un bon paper podria revertir la situació.

Heurtel està preocupat per la imatge que pot quedar d'ell després d'aquesta temporada: "La gent es queda amb l'últim fotograma, recordaran l'incident i el fet que no vaig jugar durant dos mesos, i crec que això no reflecteix amb precisió la meva temporada".

stats