BARÇA
Esports 16/12/2014

El pas de Thierry Henry pel Barça, en 10 moments

El jugador francès, que va jugar tres temporades al club blaugrana, ha comunicat aquest dimarts la seva retirada

Ara
3 min
Thierry Henry amb la samarreta del Barça / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaThierry Henry va aterrar a Barcelona la temporada 2007-08, un any després que el Barça guanyés la segona Lliga de Campions a París contra l'Arsenal, equip on llavors jugava el futbolista francès. Tot i que l'equip blaugrana ja tenia previst fitxar-lo aquell mateix estiu, Henry no va arribar al club fins a l'any següent, després d'una temporada irregular amb l'equip anglès, en la qual va ser eliminat molt prematurament a la Champions i només va aconseguir la quarta posició de la Lliga, i d'una llarga lesió que el va mantenir durant sis mesos apartat dels terrenys de joc.

Henry va arribar al Barça per demostrar que encara podia rendir al màxim nivell i, juntament amb Samuel Eto'o i Leo Messi, va viure de la mà de Guardiola els millors anys de la història del Barça. El francès va deixar immillorables moments i gols durant les tres temporades que va jugar amb el club blaugrana abans de marxar als Estats Units.

Aquí en fem un recull:

  1. Un dels dies més importants d'Henry va ser la seva presentació al Camp Nou: el francès va generar una gran expectació mediàtica i 20.000 aficionats es van desplaçar a l'estadi per veure el crac provinent de l'Arsenal.
  2. La temporada 2007-08, la del seu debut, Henry marca el seu primer gol oficial amb la samarreta blaugrana en un partit de la fase de grups de la Lliga de Campions contra l'Olympique de Lyon (3-0), en què remata una pilota morta a l'àrea després d'un xut de Giovanni Dos Santos.
  3. Henry debuta marcant en Lliga aquella mateixa temporada contra el Llevant (1-4) en la sisena jornada, i ho fa per partida triple. El jugador francès va aconseguir un 'hat trick' després del gol aconseguit contra el Lyon i va dissipar tots els dubtes que va generar el davanter per la seva falta de gol.
  4. A la Lliga de Campions, Henry marca aquell any un dels seus millors gols amb la samarreta blaugrana contra el Celtic de Glasgow (2-3) a Celtic Park en els vuitens de final de la competició, amb un xut de rosca amb la cama dreta que va entrar per l'escaire, impossible per al porter.
  5. La temporada següent, la 2008-09, el francès completa una de les millors temporades de la història del club blaugrana i aconsegueix guanyar el triplet, Lliga, Copa del Rei i Champions.
  6. El francès va aconseguir el seu segon 'hat trick' contra el València al Camp Nou en la jornada 14 de la seva segona temporada al Barça.
  7. Henry va marcar també un dels seus millors gols amb el Barça en el partit de la fase de classificació prèvia contra el Wisla de Crackòvia (4-0) de la Lliga de Campions. Va marcar amb un toc suau de cullera i va fer passar la pilota per sobre del porter.
  8. Aquella mateixa temporada contra el Reial Madrid, Henry va firmar una de les seves millors actuacions en ser protagonista amb dos dels sis gols que el Barça va marcar al Bernabéu (2-6). En dues passades llargues de Messi i de Xavi que controla el francès i col·loca al pal contrari de Casillas.
  9. En l'última temporada del francès al Barça, la 2009-10, Henry va marcar un espectacular gol de falta contra el Racing de Santader (4-0) al Camp Nou.
  10. L'últim gol d'Henry amb la samarreta blaugrana va ser aquella mateixa temporada, abans de marxar als Estats Units. En el partit contra el Xerès (3-1) en la jornada 34 de la Lliga, després d'una bona combinació amb Zlatan Ibrahimovic.
stats