FUTBOL
Esports 07/05/2015

Tebas: "No ens sotmetrem al xantatge de la Federació"

El president de la LFP critica la posició de Villar

Efe
2 min
Javier Tebas / EFE

MadridEl president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, assegura que no pensen sotmetre's "al xantatge de la Federació" Espanyola, que ha decretat la suspensió de les competicions a partir del 16 de maig pel desacord amb l'aprovació del Reial decret llei sobre drets audiovisuals.

En manifestar la seva postura sobre el conflicte, Tebes ha parlat d'"una bogeria, una gosadia i una irresponsabilitat d'una institució i d'Ángel María Villar (president de la Federació Espanyola), que no sap el rumb que ha de prendre el futbol professional ni el futbol aficionat".

El president de la LFP assegura que l'acord adoptat aquest dimecres a la Comissió Delegada de l'Assemblea General de la RFEF "és un repte a la Lliga i només respon a un interès personal".

"Hem interposat recurs davant el Consell Superior d'Esports, que és l'òrgan competent, ja que aquest acord no estava a l'ordre del dia i la Federació no té competències per modificar qualsevol tipus de calendaris. També es donarà trasllat al Comitè Disciplinari perquè consideri les sancions oportunes als membres de la Comissió Delegada que no es van oposar a aquesta proposta", ha anunciat Tebas.

Sobre l'impacte econòmic d'un possible atur a les competicions del futbol professional, Tebas ha assenyalat que "els danys són terribles i quantiosos. Fins i tot des de la Xina ens han mostrat la seva preocupació per les conseqüències que pot tenir per als nostres patrocinadors. Interposarem les demandes corresponents".

El president de La Lliga demana al Govern "que mantingui i no toqui ni una coma del Reial Decret". "Si el Govern se sotmet a aquest xantatge irresponsable, farem un pas enrere en la regeneració del futbol espanyol", ha dit.

Preguntat per la seva relació amb el president de la Reial Federació de Futbol, Ángel María Villar, Tebas ha indicat: "Li he demanat 20 o 25 reunions. Ángel María Villar és un irresponsable i un agosarat. S'ha demostrat que és un mal gestor i un mal president. Utilitza el futbol com un mas. Només convida a casa a qui vol i així maneja a la Federació durant 27 anys".

Sobre el Reial Decret que aprova la venda centralitzada dels drets audiovisuals, Tebes ha recordat que "és generós i beneficia clarament al futbol aficionat".

De la postura dels futbolistes professionals, el president de La Lliga espera "que no es deixin enganyar pels dirigents dels sindicats. L'única cosa que busquen és tenir més diners per a les seves coses. Els futbolistes professionals són solidaris".

stats