Bàsquet - Supercopa Endesa
Esports 24/09/2022

La punteria del Barça fon els ploms del Joventut (91-74)

L’equip blaugrana remunta 8 punts contra la Penya i jugarà la final de la Supercopa contra el Madrid

3 min
Kyle Guy, Nico Laprovittola i Guillem Vives
  • Barça: Satoransky (7), Laprovittola (26), Abrines (6), Sanli (12), Tobey (6) -cinc inicial-; Sergi Martínez, Higgins (5), Jokubaitis (11), Paulí (5), Kalinic (6), Nnaji (2) i Vesely.
  • Joventut: Vives (4), Guy (11), Parra (14), Ellenson (14), Tomic (13) -cinc inicial-; Feliz (5), Ribas (8), Birgander (5), Ventura i Kraag.
  • Resultats parcials: 18-22 / 21-24 / 29-14 / 23-14
  • Àrbitres: Daniel Hierrezuelo. Jordi Aliaga i Martín Caballero.
  • Eliminats: cap
  • Pavelló: Palacio de los Deportes San Pablo. Uns 6.000 espectadors.

Tradició innegociable. El Barça i el Reial Madrid disputaran aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) la final de la Supercopa Endesa per quarta temporada consecutiva. L’equip blaugrana va remuntar un desavantatge de vuit punts contra el Joventut de Badalona (91-74), mentre que el Reial Madrid va acabar amb la il·lusió del Coosur Betis (69-100), un amfitrió que es va quedar sense premi. Tot i que els dos conjunts estan en construcció, el primer gran clàssic de la temporada tornarà a condicionar l’estat d’ànim dels primers mesos.

La semifinal entre el Barça i el Joventut de Badalona va tenir matisos tàctics diferents de la final de la Lliga Catalana, disputada dimecres a Tarragona, ja que els dos entrenadors es van reservar algunes cartes a la butxaca per intentar portar la iniciativa. L'equip blaugrana va anotar 17 triples i va saber aprofitar la punteria de Nico Laprovittola, que va acabar amb 26 punts i 7/10 en triples.

Tot i estar lluny del seu nivell, el Barça va completar una semifinal sòlida contra el Joventut, a qui ha eliminat de les últimes tres competicions oficials: Lliga Endesa, Lliga Catalana i Supercopa. Sarunas Jasikevicius va inscriure James Nnaji per ocupar la plaça de Nikola Mirotic. Una normativa implementada durant la pandèmia permet als equips substituir els jugadors de formació per joves vinculats, independentment de la seva nacionalitat. L’entrenador lituà va deixar fora de la convocatòria Kyle Kuric i Oscar da Silva.

Carles Duran va tenir la baixa de William Howard, però va poder comptar amb Ante Tomic, que dimecres va acabar el partit amb molèsties físiques. El Joventut manté el seu joc atrevit que l’ha caracteritzat des de l’arribada de l’entrenador vilassarenc i els canvis més importants s’han de buscar a la posició d’aler pivot i, a més, al rol de Kyle Guy.

Kyle Guy

El Barça va aprofitar la punteria des de la línia de 6,75 metres per construir-se una diferència inicial de set punts. Els quatre primers triples culers van acabar en cistella i això va disparar l’anotació blaugrana (12-5). El Joventut de Badalona va saber reajustar la seva defensa i capgirar el marcador amb un parcial de 0-12 (12-17). La diferència de l’equip verd-i-negre, que va jugar bé les seves opcions i va provocar moltes pèrdues de pilota del rival, va créixer fins als vuit punts (31-39).

L’inici del tercer quart del Barça va ser un cicló. L’equip blaugrana va utilitzar la punteria de Nico Laprovittola, que va anotar tres triples en dos minuts, per recuperar la iniciativa en el joc i el marcador (50-46). L’argentí va sumar 15 punts en un tercer període per a la videoteca (68-60). La Penya no va tenir més energia per reaccionar i la renda culer va arribar als 22 punts durant un últim quart demolidor (87-65).

Sergi Llull

L’amfitrió, eliminat

El rival de l’equip català a la final serà el Reial Madrid, que va obrir la tarda superant el Coosur Betis. El vigent campió va utilitzar la segona part per distanciar-se del rival. Entrenat per Chus Mateo, que té la difícil missió de substituir Pablo Laso, l’equip blanc manté moltes de les virtuts de les últimes temporades. A més, ha incorporat jugadors com Sergio Rodríguez, Dzanan Musa, Mario Hezonja i Petr Cornelie.

 L’ACB va utilitzar les semifinals de la Supercopa Endesa per intentar rejovenir la seva audiència. Ibai Llanos va retransmetre un dels partits a través de Twitch i Cristian Tekila va estrenar una cançó dirigida al públic més jove.

stats