Esports 26/02/2021

El Barça es juga la temporada contra el Sevilla

Els dos pròxims partits, tots dos contra el conjunt andalús, marcaran el futur dels blaugranes a les competicions estatals

3 min
Leo Messi en l'entrenament prèvia al matx contra el Sevilla

Situació límit una setmana més. Després del trist empat contra el Cadis i la victòria reparadora contra l'Elx, el Barça s'enfronta aquest dissabte (16.15 h, Movistar LaLiga) al Sevilla en un matx que, depenent del resultat i del que passi a la resta de la jornada, podria allunyar la Lliga dels interessos blaugranes. Els sis primers classificats s'enfronten entre si en un cap de setmana crucial per al futur de la competició. "La pressió hi és per a nosaltres, però també per als nostres rivals", ha valorat Ronald Koeman a la roda de premsa prèvia al desplaçament al Sánchez Pizjuán. L'Atlètic de Madrid, líder amb cinc punts d'avantatge sobre el Barça, visita diumenge el Vila-real en plena ratxa negativa. I el Madrid, sempre persistent, rebrà dilluns la Reial Societat amb ganes de continuar donant guerra.

Tot i que fa més de quatre mesos que el Sevilla i el Barça es van enfrontar a la Lliga, la Copa del Rei va tornar a creuar els dos equips a les semifinals. A l'anada, disputada fa dues setmanes, el conjunt dirigit per Koeman va fer esclatar la bombolla encoratjadora que s'havia creat al voltant seu i va ensopegar per 2-0, un resultat que els culers hauran de capgirar al Camp Nou dimecres que ve si volen arribar a la final. Però abans el Barça es trobarà a la Lliga contra el mateix rival.

L'antecedent no dona bons presagis per als blaugranes

"Són dos partits diferents. I tots dos els hem de guanyar. Sabem que a la Copa hi ha un 2-0 i que a la Lliga cal mantenir la bona dinàmica per sumar i pressionar els equips de dalt", ha arengat Koeman. Amb el record ben viu d'una seqüència per oblidar, en què les tres competicions es van complicar d'allò més (Sevilla, PSG i Cadis), el Barça espera recuperar sensacions fent un bon paper contra un dels millors equips del futbol espanyol, que es postula com a jutge de la temporada dels blaugranes. Si la cosa no va bé en aquest doble enfrontament contra els de Lopetegui, el president del club que sortirà de les eleccions del 7 de març podria veure com el primer equip es queda gairebé sense objectius a mig curs.

El Barça visita el Pizjuán després de recuperar la tercera plaça gràcies a la victòria de dimecres contra l'Elx. Els blaugranes recuperen un dels seus millors homes, Ronald Araujo, que segons ha dit Koeman "té opcions de jugar". "És jove, ha après molt i ha demostrat la seva qualitat i físic. És important tenir gent forta i ràpida. Ha de millorar el joc amb la pilota, però defensivament aporta moltes coses", ha comentat el tècnic neerlandès sobre el marcador uruguaià, que torna a la llista de convocats després de cinc partits de baixa. En canvi, cau de la convocatòria Miralem Pjanic, que no aixeca cap. El bosnià, que no s'ha fet un lloc als plans de l'entrenador, no viatja a Sevilla per "molèsties al turmell dret", segons va informar el club. La seva plaça l'ocuparà Ilaix Moriba, que va debutar com a titular a la Lliga fa dos caps de setmana contra l'Alabès.

La victòria aquest dissabte al Pizjuán és innegociable si el Barça vol continuar viu a la Lliga. Fer una bona actuació contra l'equip de Lopetegui en aquest primer assalt és capital per agafar confiança de cara a una possible remuntada a la Copa. D'altra banda, els tres punts són imprescindibles no només per continuar lluitant pel títol domèstic, sinó també per assegurar-se la tercera posició contra un rival directe. "Sé que ser entrenador del Barça implica que sempre hi hagi molta pressió. Si empates o perds partits, el culpable és l'entrenador. Ho accepto i ho assumeixo. Fa molt que soc tècnic i mai penso què pot passar si no guanyo", ha respost Koeman quan li han preguntat per una possible destitució en cas de mals resultats.

stats