Futbol

Sergio Ramos abandona el Reial Madrid: "Volia renovar però em van comunicar que l'oferta havia caducat"

El jugador andalús assegura que havia acceptat la proposta de Florentino, però el president del conjunt blanc va dir-li que ja era massa tard

Quim Salvans
3 min
Florentino Pérez i Sergio Ramos

BarcelonaSergio Ramos abandona el Reial Madrid. El futbolista, acompanyat de Florentino Pérez i de gairebé tota la junta directiva i els executius del club, ha dit adeu al conjunt blanc en un acte de comiat que ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva de Valdebebas.

Florentino ha confessat que per a ell no era "un dia fàcil" i que els madridistes portaran el ja excapità "sempre al cor". Tot seguit, ha remarcat les dades que ha registrat l'andalús al Madrid i ha assegurat que ha sigut "un dels jugadors més estimats".

El 30 de juny finalitzava el contracte de Sergio Ramos amb el Reial Madrid, amb el qual no hi ha hagut acord d’ampliació. El Madrid li oferia un any amb una rebaixa del 10% i el defensa central volia almenys dues temporades. No hi va haver pacte i el capità deixa el club madridista 16 anys després d'arribar-hi procedent del Sevilla. Tot i això, Florentino ha assegurat que per a ell "sempre serà especial". De fet, va ser el primer fitxatge espanyol que va fer com a mandatari.

Ramos ha posat fi a la seva llarga i exitosa etapa com a jugador del Reial Madrid, equip en què ha aconseguit un total de 22 títols en un total de 671 partits entre les diferents competicions oficials. S’ha convertit en el defensa més golejador de la història, amb 101 dianes. Només Raúl González, Iker Casillas i Manolo Sanchís han jugat més partits amb el Madrid que ell.

Ramos s'ha emocionat als deu segons de l'acte institucional a Valdebebas i ha agraït el suport que ha rebut per part de la seva família, del president, dels seus companys i dels treballadors del club. Tot i que el central de Camas ha confessat que li hauria agradat acomiadar-se al Bernabéu amb tota l'afició, ha assegurat que "tard o d'hora" acabarà tornant al Madrid. "Tanco una etapa meravellosa i única de la meva vida, però obro una etapa d'il·lusió i futur", assegurava el central, que ara haurà de decidir on va a jugar.

Sergio Ramos

Tot seguit, l'andalús ha respost a les preguntes de la premsa, en què ha destacat que en cap moment volia marxar. "Quedar-me sempre era el meu propòsit. Volia dos anys de contracte, ja que era el millor per a mi i per a la meva família", s'ha sincerat. "Vaig acabar acceptant la proposta per a un curs, però em van dir que ja no hi havia oferta, que havia caducat. Em va sorprendre perquè en cap moment em van informar d'això", criticava el central, que ha insinuat que Florentino ha sigut el principal impulsor de la seva marxa. El jugador de 35 anys ha remarcat que s'havia guanyat "el contacte de dos anys que demanava" gràcies a la seva trajectòria al club. Durant aquests dies d'incertesa, havia sonat que Ramos podria acabar fitxant per al Sevilla, però per esvair dubtes, el jugador ha dit que avui dia no ho contempla.

A part d’un Europeu sub-19, les Eurocopes del 2008 i el 2012 i el Mundial del 2010, amb la samarreta del Reial Madrid Ramos ha aconseguit cinc Lligues (06-07, 07-08, 11-12, 16-17 i 19- 20), quatre Supercopes d’Espanya (2008, 2012, 2017 i 2020), dues Copes de Rei (2011 i 2014), quatre Lligues de Campions (2014, 2016, 2017 i 2018), tres Supercopes d’Europa (2014, 2016 i 2017) i quatre Mundials de Clubs (2014, 2016, 2017 i 2018).

Entre molts moments estel·lars, a la retina de tots els aficionats blancs destaca el gol de cap en el minut 93 de la final de Lisboa contra l’Atlètic de Madrid que va evitar la derrota de l’equip que dirigia l’italià Carlo Ancelotti, que va acabar guanyant la décima per 4-1.

En l’apartat individual, a part de ser el jugador amb més internacionalitats absolutes (180), Ramos ha sigut inclòs vuit vegades en l’equip de l’any de la UEFA, quatre en el de la Lliga de Campions –en dues ocasions ha sigut escollit millor defensa–, onze en l’XI FIFA/FIFPro i en el de l’Eurocopa 2012 i el del Mundial 2010.

Evitar l’errada de Casillas

El Reial Madrid ha volgut evitar la imatge asèptica i gairebé inhumana que va donar quan Iker Casillas va deixar el club després de 25 anys. Quan va decidir marxar al Porto, el mític porter va fer una roda de premsa sol, sense cap representant de l’entitat blanca acompanyant-lo. Les seves imatges plorant desconsolat van fer la volta al món. El nyap va ser tan gros que uns dies després Florentino Pérez es va veure obligat a reaccionar i va improvisar un acte de comiat.

stats