Esports 10/07/2017

Sergio García i Esteban Granero, experiència i talent al servei de l'Espanyol

Les primeres cares noves del nou curs es presenten ambicioses i amb ganes de portar el club a objectius alts

Roger Requena
3 min
Granero i Sergio García, amb la nova samarreta de l'Espanyol

Cornellà de LlobregatVeterania i talent per fer el següent pas, el de la consolidació del projecte. Sergio García i Esteban Granero han estat presentats com a nous jugadors de l’Espanyol. "Presentar-los és molt fàcil, tothom en reconeix la qualitat", ha afirmat el director esportiu Jordi Lardín, que ha qualificat el migcampista madrileny com "una de les prioritats del mercat", i el davanter del Bon Pastor com "un jugador especial, a qui hem admirat i de qui esperem gaudir molts anys més".

"Estic encantat de poder tornar al club del meu cor. He estat en altres equips, però no ha sigut el mateix que vaig sentir quan vaig arribar aquí", ha comentat Sergio García, que ha deixat clar que es manté en un bon estat de forma malgrat haver estat dos anys al Qatar, on ha passat uns últims sis mesos durs: "El temps ha passat lent, sabent que tornaria i sense poder ser allà, havent de veure l'equip des de la televisió". El català, a més, ha exposat que tant ell com el seu fill tenien moltes ganes de tornar: "Ell m'ha dit si podia parlar per mi i tot. És un periquito com jo, va ser una llàstima haver de marxar, però ho va entendre i ara està gaudint del retorn".

Qüestionat sobre si voldria tornar a ser capità, Sergio García ho ha vist amb bons ulls, però ha derivat aquesta decisió als actuals capitans, Javi López i Víctor Sánchez: "M'encantaria, però no depèn de mi. Ells dos porten temps al club, són estimats i fan una bona feina. Si volen que ho sigui, n'estaré encantat, no serà res nou".

Sergio García i Esteban Granero, durant la seva presentació

Sergio també ha celebrat l'"evolució" que ha viscut l'Espanyol des de la seva marxa. "Ha vingut gent nova, els objectius són nous i l'equip està lluitant per les places de dalt".

Granero va estrenar Cornellà

També il·lusionat s'ha mostrat Esteban Granero, autor del primer gol oficial a Cornellà-El Prat. "Estic content de fitxar per a aquesta meravellosa minoria. El meu compromís és màxim per aportar moltes coses a un projecte que està en una línia ascendent". El migcampista ha reconegut que Quique Sánchez Flores, que el va dirigir a les categories inferiors del Reial Madrid, ha tingut una gran influència en la seva decisió: "El conec, veig com treballa i sempre m'ha atret la seva filosofia de joc, la seva ambició i la seva exigència".

Granero ha comentat que es veu adaptant-se bé a l'estil directe de joc del tècnic espanyolista, i també que recorda amb bones sensacions un camp que ara trepitjarà cada dues setmanes: "A tots els jugadors del Reial Madrid d'aleshores ens va impressionar força l'estadi; molts deien que era un dels camps més bonics que havien vist mai".

Els jugadors han estat presentats en societat acompanyats de les seves famílies i davant d’alguns centenars d’aficionats periquitos que esperaven a les grades de l’estadi amb ganes de les primeres cares noves per al proper curs. El davanter serà blanc-i-blau la propera temporada, amb opció d’ampliar l’acord per un any més (amb clàusula de rescissió de 18 milions), mentre que el migcampista ha firmat per tres cursos amb un quart d’opcional, i tindrà una clàusula de 40 milions. Tots dos arriben lliures després de desvincular-se de l’Al-Rayyan i de la Reial Societat. Sergio lluirà el dorsal 9, mentre que Granero portarà el 23.

Mario Hermoso pot ser el proper

Sobre una possible nova incorporació, Jordi Lardín s'ha referit a Mario Hermoso: "És un central jove, esquerrà i polivalent, ja que pot jugar de lateral esquerre. Només això ja el fa interessant. Veurem com es desenvolupa la setmana i si és a prop o lluny. De jugadors esquerrans i joves n'hi ha pocs".

Mario Hermoso, en un partit amb el Madrid Castilla

Sobre una altra carpeta del mercat, Dídac Vilà, Lardín també ha especificat que es tracta d'un tema més "burocràtic" que "esportiu", i tot i deixar clar que "és un jugador interessant", ha advertit que la resolució d'aquest tema burocràtic marcarà el seu futur a l'Espanyol. Qui sembla que s'allunya definitivament és Luis Vinicius, brasiler de 22 anys que hauria refusat l'Espanyol perquè li oferien una plaça al filial a Tercera.

Menys concret s'ha mostrat Lardín sobre el futur d'alguns jugadors de la primera plantilla de l'Espanyol. Per a Caicedo, segueix sense haver-hi ofertes en ferm. De Pau ha comentat que segueix sent jugador blanc-i-blau i que, malgrat que volen que competeixi amb Diego López per la titularitat, esperaran a veure quina és la seva idea. Finalment, també ha comentat que parlaran amb Joan Jordán per saber quins plans té.

stats