TENIS
Esports 02/07/2019

Federer i Nadal avancen a Wimbledon, mentre que Thiem cau

Al quadre femení segueixen les sorpreses i Muguruza és eliminada

O. Santos / A. Nadal
2 min
Rafa Nadal va superar ahir per la via ràpida el tenista japonès Yuichi Sugita en el duel corresponent a la primera ronda de Wimbledon.

BarcelonaTot en ordre. L’entrada en escena dels principals favorits a Wimbledon no va fer saltar cap alarma. Rafa Nadal i Roger Federer es van afegir a Novak Djokovic com a tenistes classificats per a la segona ronda. De manera plàcida i solvent, el manacorí i el suís van superar amb facilitat Yuichi Sugita i Lloyd Harris, respectivament. En canvi, Dominic Thiem va ser la creu de la jornada i va caure derrotat davant Sam Querrey. Les principals sorpreses es van viure en el quadre femení: si Naomi Osaka va quedar fora dilluns, ahir l’hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza -campiona a Wimbledon el 2017- també va quedar eliminada després de perdre contra la brasilera Beatriz Haddad Maia. La número 1 del rànquing femení, l’australiana Ashleigh Barty, sí que va fer la feina i va superar la xinesa Zheng Saisai.

Després de proclamar-se campió de Roland Garros per dotzena vegada, Nadal va resoldre per la via ràpida el seu debut a Wimbledon contra Sugita (6-3, 6-1 i 6-3). El balear no va donar opcions al japonès, tot i que va haver de remuntar un 0-2 en contra inicial, un miratge que Nadal va resoldre amb el seu joc sòlid i agressiu. El tenis ofensiu practicat durant la mànega inicial va continuar en el segon set i, gràcies a un total de set jocs consecutius, Nadal es va col·locar dos parcials a zero. Davant la innocència de Sugita, número 274 del rànquing ATP, el tenista balear va seguir collant el de Sendai fins a culminar una consistent victòria. Un triomf que va deixar bones sensacions al bicampió de Wimbledon (2008 i 2010). Demà Nadal s’enfrontarà a l’excèntric Nick Kyrgios en la segona ronda.

Roger Federer, segon cap de sèrie, va haver de remar una mica més que Nadal en el seu debut. El vuit vegades campió a l’All England Club va accedir a la segona ronda havent de superar un petit ensurt inicial, ja que el sud-africà Lloyd Harris el va vèncer en el primer set. Però el suís va prémer l’accelerador i es va endur amb facilitat les altres tres mànigues següents (3-6, 6-1, 6-2 i 6-2). Thiem, per la seva part, es va veure sorprès pel nord-americà Sam Querrey en quatre sets i va quedar fora del torneig (6-7, 7-6, 6-3 i 6-0).

Al quadre femení segueixen caient algunes de les favorites. Mugururza es va veure sorpresa per la brasilera Beatriz Haddad Maia en dos sets (6-4 i 6-4). D’aquesta manera, Muguruza diu adeu al que era un dels seus grans objectius de la temporada, i el prestigiós torneig britànic veu com, en dos dies, ha perdut Osaka i Muguruza a les primeres de canvi. Unes derrotes que reforcen el paper de favorita de l’australiana Aishlegh Barty, vigent campiona de Roland Garros i que va superar sense gaires problemes la xinesa Zheng Saisai (6-4 i 6-2).

Un únic representant català

Pel que fa a la representació catalana, la tenista de Begur Paula Badosa va caure davant la russa Varvara Flink (6-4 i 6-2). Al quadre masculí, Albert Ramos també va caure eliminat per la via ràpida davant el nord-americà Steve Johnson (6-4, 6-2 i 6-3). Marcel Granollers és l’únic supervivent català a Wimbledon després de superar l’italià Lorenzo Sonego (6-7, 6-4 i 6-4).

stats