MOTO2
Esports 03/06/2016

Luis Salom, un jove mallorquí amb el motor al cor

Amb vuit anys ja participava en campionats balears

Ara
2 min
Lluís Salom

BarcelonaLuis Salom (Palma, 7 d'agost del 1991) ja jugava amb motos quan era un infant. La seva família, que té un concessionari molt conegut a la capital mallorquina, Motos Salom, seguia cada pas d'en Lluís amb la mateixa passió que tenia ell pel motor. El seu cosí David Salom de fet, pilota a superbikes. Si el pare ja anava en moto, la mare l'acompanyava a cada Gran Premi. Salom, un jove religiós que sempre pregava abans de cada cursa, tenia una bona relació amb la mare.

Salom va començar a competir a l'edat de vuit anys, guanyant el Campionat de les Illes Balears de Supermoto en 50cc. Posteriorment va fer el salt als campionats de 125cc, guanyant el trofeu local i arribant al campionat estatal. El 2007 va participar a la Red Bull MotoGP Rookie Cup d'aquell any, acabant quart. En el seu segon any, va ser subcampió.

Lluís Salom, l'any 2005, al circuit de Llucmajor (Mallorca) quan disputava el Campionat de Balears de Velocitat.

El seu debut a un Gran Premi del Mudnial va ser amb una 'wildcard' al Gran Premi d'Espanya de 2009, a Jerez. Després d'una altra aparició com a 'wildcard' al Gran Premi de Catalunya, el juny d'aquell any va fitxar per l'escuderia Jack & Jones (Aprilia) pel que quedava de temporada, ocupant el lloc de Simone Corsi.

El 2012, amb el naixement de Moto3, fitxa per KTM i no deixa de millorar. De fet, va lluitar pel Mundial, acabant segon el 2012 i tercer el 2013. El 2014 va fer el salt a Moto2 amb Kalex, campionat on ocupava la segona posició a la general. A banda d'aquests resultats a la classificació, en el palmarès de Luis Salom hi ha 22 podis a Moto3 i nou victòries a la categoria petita, a més de tres podis a Moto2.

Considerat un dels pilots més riallers del circuit, estimava el futbol i els animals de companyia, com els gossos de la família que tenia a Palma. La seva passió eren els tatuatges, en tenia més de 10. I se'n volia fer més.

stats