BARÇA
Esports 04/11/2014

Sala i Martin: "L'actual junta ha caigut en el parany que els va posar Faus"

L'economista i exdirectiu del Barça diu a 'El món a RAC1' que veu "normal" que el club recorri la sentència de l'acció de responsabilitat i diu que renunciar als avals és una mesura "populista"

Ara
2 min
Xavier Sala i Martin, a la dreta de la imatge / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'economista Xavier Sala i Martin, que va ser directiu durant l'etapa de Joan Laporta com a president del Barça, ha criticat aquest dimarts al programa 'El món a RAC1' les decisions que ha pres l'actual junta del club, encapçalada per Josep Maria Bartomeu.

"És normal que la junta actual recorri la sentència del jutge. Ells han caigut en el parany que els havia posat Javier Faus. Ell els va crear la pel·lícula que l'economia del club estava molt malament i que ells arribaven com a àngels salvadors del club, i que l'han salvat", ha dit Sala i Martin, que ha afegit: "Ells van heretar el millor Barça de la història i mira ara com va tot. Vista la catàstrofe esportiva i social, han muntat un relat que estava basat en que van heretar un club amb una situació econòmica catastròfica i que gràcies a una sèrie de mesures han aconseguit salvar-lo".

"L'única cosa bona que havien fet era el tema econòmic i ara el jutge els ha dit que no és així. Per això havien de recórrer la sentència", ha comentat. "Faus va mentir dient que quan van arribar no hi havia diners per pagar nòmines". "La junta de Laporta en global només dóna pèrdues si se sumen els 63 milions de l'any 2003 per la venda de Rochemback, Giovanni... La junta de Laporta són les persones que van prendre aquella decisió. I entre ells, hi ha cinc directius de l'actual junta directiva: Faus, Bartomeu, Moix i també Sandro Rosell. M'agradaria que li pregunteu a Bartomeu si les pèrdues que van causar les seves decisions són responsabilitat, per exemple, de mi, ja que jo no vaig arribar a la junta fins anys més tard".

"Bartomeu i Rosell estan en una situació esquizofrènica, ja que han de sumar les pèrdues del 2003 però sense que els directius que llavors hi eren fossin responsables, ja que llavors s'acusarien ells mateixos", ha explicat.

Sobre la decisió de la junta de renunciar als avals, ha dit: "Tothom volia que ho deixessin córrer perquè ningú vol que els directius prenguessin mal. El que és populista és dir que els portarem als tribunals i en cas que surtin perdedors, ja els perdonarem. Això és populista".

stats