SEGONA DIVISIÓ
Esports 29/09/2012

El Sabadell pateix per guanyar però puja fins a la tercera posició (2-1)

Un gol del mexicà Ulises Dávila al minut 86 ha donat el quart triomf consecutiu en lliga als homes de Lluís Carreras

Efe
Lanzarote, celebrant el primer gol del Sabadell contra el Guadalajara

SabadellUn gol del mexicà Ulises Dávila a falta de 6 minuts per al final (2-1) ha permès al Sabadell sumar la seva quarta victòria consecutiva de la temporada, davant un Guadalajara que ha venut molt cara la seva pell, tot i jugar una hora amb inferioritat numèrica per expulsió d'Espín. El Sabadell ha sabut adaptar-se millor a les difícils condicions de la gespa per culpa de l'aiguat i no ha dubtat a canviar el seu habitual futbol de toc pel cop de pilota llarg a la recerca del seu golejador i màxim referent en atac, Aníbal Zurdo.

Fruit d'aquesta estratègia, els arlequinats han arribat més i millor a l'àrea rival i han disposat de les millors ocasions per inaugurar el marcador, com un possible penal de Gaffoor a Aníbal, una rematada a la mitja volta d'Óscar Ramírez detinguda per Toño i un cop de cap del pitxitxi arlequinat que ha tret el defensa Kike Tortosa sota pals. Als 33 minuts, el col·legiat navarrès Prieto Iglesias ha assenyalat penal per agafada a l'àrea d'Espín a Hidalgo i ha expulsat amb vermella directa el defensor manxec, entre les protestes visitants. Lanzarote ha convertit la pena màxima en l'1-0.

A la represa, el Sabadell ha sortit disposat a aprofitar la seva superioritat numèrica i, ja als 2 minuts, Espasandín ha posat a prova els reflexos del porter Toño, amb un potent xut des de fora de l'àrea. Poc després, també ho ha intentat Eneko, però la pilota es perdia creuada.

El tècnic del Guadalajara, Carlos Terrazas, ha buscat donar un cop d'efecte al partit, introduint un doble canvi en el 57, donant entrada a Susaeta i Azkorra. L'aposta li ha sortit bé, ja que gairebé immediatament ha arribat l'1-1, en una falta botada per Álvaro que ha pentinat a gol Javi Barral, fent inútil l'estirada de Nauzet.

A partir d'aquí, el partit s'ha convertit en un setge constant dels catalans sobre la porteria de Toño, que ha evitat el gol amb dos grans intervencions davant Llança, la primera de taló i la segona amb una rosca enverinada. La resistència del Guadalajara ha arribat a la seva fi a 6 minuts del final, quan el mexicà Uli Dávila, que acabava de saltar a la gespa, ha rematat de cap a gol un córner al primer pal, signant el definitiu 2-1 que manté el Sabadell en la zona alta i enfonsa una mica més el cuer.

- Fitxa tècnica:

Sabadell: Nauzet, Oscar Ramírez, Toni Lao, Dani Tortolero, Espasandín, Juanjo, Moha (Collantes, min.75), Hidalgo (Juvenal min.73); Eneko (Uli Dávila, min.83), Lanzarote i Aníbal.

Guadalajara: Toño; Kike Tortosa (César, min.46), Gaffoor, Espín, Javi Barral, Jony, Jon Erice (Susaeta, min, 57), Vicente (Azkorra, min.57), Álvaro, Aitor i Cristian Fernández.

Gols: 1-0, min. 34: Lanzarote (penal). 1-1, min. 60: Javi Barral. 2-1, min. 84: Uli Dávila.

Àrbitre: Prieto Iglesias (Comitè Navarrès). Ha amonestat els locals Espasandín, Lanzarote i Juvenal, i els visitants Kike Tortosa i Jon Erice. Ha expulsat amb vermella directa Espín (min. 33).