Lliga de campions
Esports 20/03/2023

El Roma i la seva arma secreta per fer trontollar el Barça

Vicky Losada, excapitana culer, es trobarà amb les seves excompanyes en l'eliminatòria de Champions

2 min
Aficionats del Barça durant el darrer partit al Johan

BarcelonaEl Barça enceta una setmana d'infart a Roma. Les blaugranes afronten el tram decisiu de la temporada amb tres duels a cara o creu. El Roma, amb l'eterna excapitana blaugrana Vicky Losada al capdavant, buscarà donar la sorpresa en els quarts de la Champions. L'eliminatòria, a doble partit, començarà en terres italianes aquest dimarts (21 h, DAZN) i es definirà el dimecres 29 de març en un Camp Nou que es vestirà de gala per a la gran cita. Entremig, però, les blaugranes no tindran descans: el Reial Madrid les visitarà al Johan Cruyff dissabte vinent.

L'himne de la Champions torna a sonar després de molts mesos. Les de Jonatan Giráldez van aconseguir el pas a quarts de final després d'una fase de grups quasi impecable i van posar la cirereta al pastís amb un sorteig benèvol. El Roma, líder de la Serie A, era el conjunt més assequible que podia tocar a les blaugranes —els altres dos possibles rivals eren el PSG i l'Olympique de Lió—. Ara bé, malgrat que les culers són favorites, les italianes compten amb una arma secreta: Vicky Losada.

La catalana ha recalat aquesta temporada a Roma. Després de la seva experiència durant dos anys a la Premier League amb el Manchester City, la de Terrassa va decidir canviar d'aires. Poques persones coneixen millor com funciona i juga el Barça que Losada. Durant dotze temporades —en quatre etapes diferents— la defensa catalana va tenir taquilla al vestidor culer. De fet, va ser la capitana la temporada que les blaugranes van aixecar el triplet. El mateix any que va decidir marxar del club.

"Mai es pot tancar una eliminatòria a l'anada"

Des de Roma, veu les coses d'una altra manera. A l'equip italià la pressió és molt diferent: no hi ha l'obligació de guanyar el Barça, ja que són conscients de la deferència de nivell, però sí la il·lusió de fer un bon paper a la Champions. "Hem vist molts partits del Roma, en formats i escenaris diferents. És un equip que tendeix a tenir més pilota que els adversaris, però sap defensar a diferents altures. Nosaltres acostumem a tenir la iniciativa. Serà molt important detectar quina pressió ens fa el Roma", ha dit Giráldez en la prèvia.

Per primer cop a la història, el conjunt romà i el Barça es veuran les cares. Per a l'ocasió, l'entitat italiana obrirà les portes de l'Estadi Olímpic (on ja s'han venut més de 35.000 entrades). La tornada es jugarà al Camp Nou, que ja sap que és omplir l'estadi en partits de Champions. Dos escenaris de somni per a dos enfrontaments de categoria. "És un privilegi veure aquests partits en aquests estadis. Totes sabem que hem d'anar donant aquestes petites passes per arribar a la igualtat, així que estic contenta per aquest fet", ha celebrat la blaugrana Salma Paralluelo.

stats