Bàsquet

"Un mag mai perd la seva màgia": Ricky Rubio reapareix

El base torna a jugar després de vuit mesos i mig de baixa per salut mental

3 min
Ricky Rubio ha començat el partit com a titular

BarcelonaVuit mesos i mig després del seu últim partit oficial, Ricky Rubio ha reaparegut aquest dijous amb la selecció espanyola. Sergio Scariolo ha inclòs el base en el cinc titular contra Letònia a Saragossa. Tot i que el resultat era el de menys, derrota per 75-79, i les estadístiques tenien un protagonisme secundari, el català ha acabat amb 11 punts i 5 assistències en 20:13 minuts. El jugador del Masnou ha fallat nou dels onze tirs que ha intentat.

"He vist Ricky amb voluntat, serenitat i desig de fer-ho bé. Però amb una falta de ritme important que només s'aconsegueix competint. Ha sigut un primer pas molt bo per tornar al seu nivell a Eurolliga i amb Espanya a l'estiu. Ha sigut un partit molt prometedor, després d'una absència tan llarga. Ricky ha jugat 10 partits en dos anys i ha gaudit. Té espurna i això és molt bo", assegura el seleccionador.

Ricky Rubio, en acció contra Letònia

La reaparició amb la selecció espanyola forma part del procés de reconstrucció que el jugador va encetar fa uns mesos per deixar enrere un problema greu de salut mental. "M'he sentit gairebé com un rookie, però en el fons és bàsquet. És com tornar a anar en bicicleta. M'he tornat a sentir jugador, però m'he de treure molta pols. Pots fer el que vulguis al gimnàs, a la cinta... però res imita un partit de bàsquet. A veure com ens llevem demà. Anem dia a dia. El proper pas el valorarem amb l'entrenador", ha reconegut Rubio. El seu últim partit va ser un duel de play-off de la NBA entre els Cleveland Cavaliers i els New York Knicks el 23 d'abril.

El Barça va inscriure Rubio tant a la Lliga Endesa com a l’Eurolliga. El seu retorn a la competició oficial arribarà quan el mateix jugador ho consideri oportú, puntualitza el club blaugrana. El vestidor culer, on té molts companys coneguts, l'ha rebut amb els braços oberts. "Per a qualsevol esportista professional, l’aspecte mental és molt important. Com a amic seu que soc, veure’l somriure amb una pilota de bàsquet em fa molt feliç. Li hem de donar el temps i el marge que necessita. Tornarà quan ell ho digui i no l’hem de pressionar. Un mag mai perd la seva màgia. La sensació que tinc és que s’està tornant a enamorar del bàsquet. Gestionar l’aspecte mental és difícil perquè hi ha moments durs. Per a mi ara que tinc la família a prop és més fàcil, però quan estàs sol i ets fora és complicat. La gent no és conscient de com de sacrificat és. La gent només veu la fama i els diners, però això no hi té res a veure, i controlar la ment és molt difícil", explica a l'ARA Willy Hernangómez.

L'afició ha exhibit pancartes de suport a Rubio. "Ricky, el teu somriure és el que el món necessita", ha sigut l'emotiu missatge d'un nen.

La mala notícia del partit ha sigut la lesió de Joel Parra, que s'ha torçat el turmell esquerre.

Una incorporació que il·lusiona

Tot i que reapareixerà primer amb la selecció espanyola, el Barça espera que la seva estrena amb la samarreta blaugrana serveixi per impulsar la venda d'entrades durant el tram decisiu de la temporada. Després que Ricky Rubio s'entrenés per primera vegada amb el conjunt culer, el club va experimentar un creixement extraordinari en el nombre d'entrades venudes per al següent partit. La xifra de localitats que s'acostumen a vendre els dies previs va augmentar un 1.200%. El nombre de seients venuts va ser un 45% superior al d'altres dies. A més, el trànsit a la pàgina web que ven les entrades per al Palau Blaugrana va augmentar un 8,5%.

La presència de Rubio ha provocat algun moviment col·lateral en el roster blaugrana. El Barça va anunciar la cessió de Michael Caicedo al Bàsquet Girona.

stats