Motor - Dakar
Esports 06/01/2021

Gran remuntada de Joan Barreda al Dakar

Ara
2 min
Joan Barreda

BarcelonaEl castellonenc Joan Barreda (Honda) va ser el guanyador de la quarta etapa del ral·li Dakar en la categoria de motos, un recorregut de 476 quilòmetres d'enllaç i 337 d'especial des de Wadi al-Dawasir fins a Riad. El de Torreblanca, que ja havia sigut el millor en la segona etapa, va recuperar la seva millor versió per desfer-se del mal gust de boca que li va deixar la jornada de dimarts, a l'Aràbia Saudita.

Barreda va dominar l'etapa amb un temps en meta de 2 hores, 46 minuts i 50 segons i es va col·locar virtualment segon de la general, a només 15 segons del francès Xavier de Soultrait (Husqvarna). El líder va perdre 7:19 respecte al castellonenc en la jornada de dimecres. La lluita per la general s'ajusta a l'avantsala de l'etapa més dura del ral·li Dakar, prevista per a aquest dijous amb un enllaç de 205 quilòmetres i una especial de 456 fins a Al Qaisumah. De Soultrait defensarà una renda de 15 segons sobre Joan Barreda. L'argentí Kevin Benavides (Honda) completa provisionalment el podi, a 3:24 del francès.

En cotxes, el qatarià Nasser al-Attiyah va brindar a Toyota Gazoo Racing la seva tercera victòria d'etapa consecutiva en aquesta edició del ral·li Dakar, amb el seu triomf en la quarta especial. El guanyador del pròleg i de la segona i tercera etapa va estendre la seva ratxa a l'Aràbia Saudita a l'imposar-se igualment en el tram de dimecres.

Al-Attiyah va superar per 11 segons el líder de la general de cotxes, el francès Stéphane Peterhansel, que encara manté la primera posició de la classificació amb 4 minuts i 58 segons d'avantatge sobre el de Qatar. El madrileny Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW), defensor del títol, acumula un desavantatge de 36:19 a la general després d'haver cedit gairebé tres minuts en l'etapa més llarga d'aquesta edició.

stats