Esports 03/06/2018

El Polo i la Reial Societat s'erigeixen campions de Lliga

Els dos conjunts han privat el Júnior als penals dels títols masculins i femenins

Roger Requena
El Polo ha exercit d'amfitrió en la 'final four' masculina i femenina

BarcelonaEl Polo ha sumat el seu 15è títol de Lliga masculina després d'imposar-se a la final al Júnior (2-2 i 4-2 als penals), que s'ha quedat a les portes dels títols en nois i noies: els santcugatencs han perdut les dues finals a la tanda de penals 'shoot-out'. Els barcelonins, que actuaven com a amfitrions, han recuperat un campionat que no alçaven des del 2015. Els de Carlos García Cuenca han fet una actuació força seriosa en atac i en defensa, sense donar opcions als santcugatencs, però aquests últims no han perdut l'esperança i han aconseguit enviar la final als penals.

En una final passada per aigua, Borja Llorens, que ja havia marcat a les semifinals, ha obert el marcador al segon quart amb un gran llançament de penal. Però l'alegria ha durat poc als barcelonins, ja que, en la jugada immediatament posterior, Nil Marí ha desviat amb encert un xut de penal del Júnior. A dos minuts per al descans, Max Plennevaux ha tornat a posar el Polo per davant, de nou en un llançament de penal que ha sorprès la defensa del Júnior. A la segona part han sigut els amfitrions els que més han buscat el gol, però a falta d'un minut per al final el Júnior ha trobat l'empat. A falta de quatre segons, el Polo ha estat a punt de fer el tercer, però el porter del Júnior ha salvat un gol cantat. A la tanda de penals, els herois han sigut el porter del Polo, que ha salvat tres llançaments –el primer, el tercer i el quart–, i Plennevaux, que ha transformat tres penals 'strocke'.

La Reial Societat ha eliminat al Júnior i al Polo a la 'final four'

En la categoria femenina, la Reial Societat, sisè classificat de la Lliga regular, s'ha imposat per sorpresa al Júnior (1-1 i 3-0) a la ronda de penals 'shoot-out', on han convertit els tres llançaments contra les santcugatenques, que els han errat tots tres. També als penals, el conjunt basc havia eliminat el Polo de les semifinals.

El Júnior s'ha avançat al minut 17 amb un gol de Cristina Guinea, però la Reial Societat ha igualat el marcador al tram final, amb una diana de Maider Altuna que ha colpejat en una defensora del Júnior al minut 60. És la quarta final de Lliga perduda de les santcugatenques des del 2005. És la novena Lliga de la Reial Societat, que iguala en palmarès el Polo.