Violència sexual

La reconstrucció del cas Alves: el relat de la víctima i les contradiccions del futbolista

La dona, de 23 anys, ha rebutjat la indemnització de l'esportista brasiler, que va donar fins a tres versions diferents dels fets

4 min
Dani Alves, en un acte comercial

BarcelonaPassaven pocs minuts de les dues de la matinada quan tres amigues van entrar a la discoteca Sutton, al carrer de Tuset de Barcelona. Al cap d'una estona, un cambrer se'ls va acostar i els va dir que una persona les havia convidat a pujar a un reservat. Primer, segons la versió de la dona, van dir que no, que ja estaven bé a la sala principal. El cambrer hi va insistir. En cap moment va dir que qui les estava convidant a pujar era Dani Alves, futbolista de 39 anys que ha jugat gairebé una dècada al Barça. Davant la insistència del treballador, van acabar acceptant. I van pujar.

En aquest punt, Alves ha declarat que ell no les havia convidat, que van entrar al reservat sense cap invitació. La declaració del cambrer, però, segons fonts consultades per l'ARA, no aniria en aquesta direcció. Aquesta és una de les diverses contradiccions d'Alves durant la seva declaració davant dels Mossos i dels jutjats aquest divendres per la presumpta violació a una dona de 23 anys el 30 de desembre del 2022. Aquesta nit ja ha dormit a Brians 1 després que la jutge decretés presó preventiva sense fiança.

En la vista celebrada aquest divendres, la víctima, segons fonts consultades per l'ARA, va avisar que no volia ser indemnitzada pel jugador. Va afirmar que només volia que es fes justícia pel que va passar aquella nit. El 30 de desembre Alves havia pagat un vip especial, reservat per als clients més exclusius. És més amunt que els altres reservats i té unes normes estrictes. Només s'hi pot pujar amb una invitació i un cop allà no es pot treure el mòbil, no es poden fer fotos i tampoc es pot gravar. Segons la versió de la víctima, avançada per El Periódico i que ha pogut reconstruir aquest diari, no el va reconèixer. Ella afirma que Alves, amb to xulesc, li anava dient: "¿No sabes quién soy?" Fins i tot, explica que al jugador de futbol no se li va posar bé això de passar desapercebut. "Soy un jugador de petanca de l'Hospitalet", va acabar afirmant, segons el relat de la víctima. Finalment, un grup de mexicans (Alves jugava al Pumas de Mèxic fins que aquest dissabte l'han acomiadat) li van dir que no era un jugador de petanca, sinó Dani Alves.

Cava i tocaments

En un vídeo que va enviar a Antena 3 abans de declarar, Alves assegurava que no coneixia de res la dona de 23 anys que l'havia denunciat. Així ho va sostenir en un inici aquest divendres. Aquest cop són les càmeres de seguretat del local les que no haurien gravat la pel·lícula que ell descriu. El futbolista també nega que les hagués convidat a l'alcohol. La gravació, de nou, podria apuntar al contrari. Segons la versió de la víctima, Alves va treure una ampolla de Moët Chandon i les va convidar a totes. I va començar a ballar amb elles, especialment amb la víctima i una amiga seva. Anava variant. Ella declara que les va agafar per la cintura. Al cap d'una estona, també els va posar les mans a les parts genitals. Les dones li treien la mà. Segons la seva versió, van sentir por. Alves nega aquest acostament tot i que les càmeres el podrien verificar.

Dani Alves ha estat traslladat a la Ciutat de la Justícia en aquest vehicle dels Mossos d'Esquadra

Va arribar un moment, segons el relat de la dona davant dels Mossos i de la jutge, que Alves es va allunyar de la taula i es va situar al costat d'una porta. Li va dir que hi anés. Ella es va pensar que volia parlar un moment. Després, ja tenien al cap marxar. No estaven còmodes. Es va acostar al futbolista i la dona es va adonar que estaven entrant a un lavabo. En aquest moment, segons el seu relat, la va forçar. La va agredir i la va agafar pel cap, obligant-la a fer-li una fel·lació. S'hi va resistir. Afirma que, després, Alves la va penetrar vaginalment mentre li donava bufetades. Quan va acabar, el futbolista va sortir per la porta. Ella, assegura, va abandonar el lavabo i va anar a buscar les seves amigues. Van baixar. Va ser, de nou, a la sala principal on es va posar a plorar. Aproximadament, feia uns 45 minuts que havien pujat al reservat. Això va alertar la seguretat del local, que es van interessar per la seva situació, i es va activar el protocol davant d'una presumpta agressió sexual. Al cap de poc, la dona ja era a l'Hospital Clínic fent-se un examen mèdic. Aquesta prova aportaria indicis de violació, amb restes de semen i marques d'una possible agressió.

Tres versions

Segons fonts consultades per l'ARA, aquest divendres Alves va arribar a donar tres versions diferents dels fets. En l'última, va assegurar que ell havia sigut subjecte passiu del que va passar al lavabo del reservat. Que contradigués el que ell havia declarat feia uns minuts va ser un dels motius que van portar la jutge a dictaminar presó provisional. També les contradiccions del relat del futbolista amb les proves aportades pels Mossos. És a dir, l'informe mèdic de la víctima, la gravació de les càmeres de seguretat i la declaració de testimonis. Un altre motiu de pes va ser el risc de fuga: Alves té molts diners (pot viatjar) i té la doble nacionalitat espanyola i brasilera, i amb el Brasil no hi ha conveni d'extradició.

stats