Esports 08/08/2021

Recital de gols blaugrana en el primer Gamper femení (6-0)

L'equip dirigit per Jonatan Giráldez s'ha imposat amb autoritat al Juventus

Aitana Bonmatí celebrant el gol que obria el marcador

Sant Joan DespíEl primer Gamper de la història pel Barça femení és blaugrana. En el primer test contra un equip d'entitat de l'equip de Jonatan Giráldez, les blaugranes no han decebut amb un partit en què han tornat a demostrar per què són les campiones d'Europa. Amb una intensitat trepidant i un control del joc excel·lent, les blaugranes han aprofitat cada atac per posar contra les cordes el Juventus i, amb un repòquer de gols abans dels trenta minuts de joc, han encaminat un matx que s'ha sentenciat en el segon temps (6-0).

El conjunt blaugrana ha sortit a la gespa amb les idees ben clares. Ni els canvis al vestidor ni les arribades han fet canviar la concepció de futbol que defineix a la perfecció el conjunt femení de l'entitat blaugrana. Des dels primers instants, el conjunt de Giráldez ha fet petit el conjunt dirigit per Joe Montemurro, que no ha sabut col·locar-se sobre la gespa ni contenir les envestides blaugranes.

Dos minuts ha tardat Aitana Bonmatí a encetar la llauna. Després d'una passada en profunditat d'Alexia Putellas, la migcampista de Sant Pere de Ribes s'ha desmarcat davant de la porteria del conjunt italià per creuar un xut que, després de tocar el pal esquerre de la porteria, ha xocat contra la xarxa. L'estadi Johan Cruyff ha esclatat en crits i aplaudiments. Els 1.783 espectadors presents en el primer matx de la jornada eren conscients que començava un festival digne d'un equip tricampió.

Mentre les futbolistes de la Juve tornaven a recol·locar-se, el 2-0 ha pujat al marcador. Caroline Graham Hansen, amb internada per la dreta de l'àrea del Juventus i amb una passada cap enrere, ha habilitat Jenni Hermoso. La davantera madrilenya no ha perdonat i ha enviat l'esfèric dins la porteria. En el minut tres de partit, la diferència entre els dos conjunts ja era palesa en el lluminós.

Trenta minuts trepidants

La possessió de la pilota era completament blaugrana. Amb una Aitana Bonmatí majúscula, dirigint i coordinant des del cercle central, el Barça ha continuat construint per acostar-se de forma letal a la porteria de Peiraud-Magnin. En el minut onze, de nou ha trobat premi en la sortida d'un córner. Primer Alexia i després Marta han intentat rematar el centre, però ha sigut Irene Paredes qui ha enviat una canonada al fons de la porteria. L'excapitana del PSG, que s'ha incorporat aquest estiu a la disciplina blaugrana, ha fet un paper incontestable en el seu primer partit important com a blaugrana. Des de la titular s'ha presentat com una parella de garanties per a Mapi León en l'eix de la defensa.

L'equip dirigit per Jonatan Giráldez, lluny d'aixecar el peu de l'accelerador, ha seguit assetjant la porteria de l'equip italià, totalment perdut sobre la gespa i sense tocar la pilota en tot el primer temps. En el 16, la distància s'ha tornat a ampliar. Alexia ha recuperat l'esfèrica en la frontal de l'àrea per filtrar-la a Jenni Hermoso pel mig de la defensa del conjunt italià. La màxima golejadora ha fet el quart blaugrana amb un xut sec i col·locat que Peiraud-Magnin no ha pogut aturar.

La portera de l'equip torinès ha sigut la gran protagonista de les italianes durant el matx, sobretot en la cinquena diana blaugrana. Caroline Graham Hansen, després de regatejar la defensa italiana, s'ha plantat davant Peiraud-Magnin. Pel minúscul espai sota les cames de la portera, la noruega ha fet passar l'esfèrica fins al fons de la porteria. La desesperació de l'equip de Joe Montemurro era palpable en les cares de frustració les seves futbolistes, mentre que les catalanes s'abraçaven per celebrar el repòquer de gols tot just abans que es complís el minut trenta de partit.

A partir del cinquè gol, el ritme del partit s'ha alentit. Fins a la mitja part, les blaugranes han mantingut una pressió asfixiant, però sense acabar de veure porteria. En el segon temps, aquesta pressió s'ha difuminat una mica més. Amb un futbol més vertical i directe, l'atac blaugrana ha sigut menys letal. Amb imprecisions en els metres finals, moltes pilotes han marxat per centímetres fora de la porteria de l'equip torinès. Bruna Vilamala, en canvi, ha sabut trobar el forat i el moment per fer el sisè amb una vaselina des de ben lluny de l'àrea. La jove promesa del planter, que ja va demostrar la temporada passada el seu olfacte golejador, vol consolidar-se a base de bones actuacions.

Amb un segon temps ple de rotacions, les blaugranes s'han fet un bany de masses gràcies als aficionats presents al Johan. Cada atac, xut o passada d'esperó han sigut celebrats en la gran festa del Gamper. En l'any de la seva estrena, el trofeu es queda a casa.