El rap i el hip-hop, els grans protagonistes del xou de la mitja part de la Super Bowl

Dr. Dre i Snoop Dogg lideren un concert amb grans estrelles invitades i l'aparició per sorpresa del cantant 50 Cent

2 min
El raper Dr. DRE i, a la seva esquerra, Snoop Dog

BarcelonaL'orgull raper s'ha apoderat enguany del xou de la Super Bowl. Aquesta és l'aposta que han dirigit els llegendaris Dr. Dre i Snoop Dogg per al seu espectacle de la final de la NFL, en la qual han tingut com a convidats les estrelles del hip-hop Kendrick Lamar, Mary J. Blige, Eminem i, per sorpresa, 50 Cent. Fins ara, el rap havia tingut només aparicions molt puntuals a la Super Bowl. Però aquesta nit ha sigut el primer cop que el rap ha dominat des del començament aquest espectacle musical de la mitja part de la Super Bowl, que s'ha convertit en un esdeveniment global en si mateix més enllà del partit.

L'elecció del rap, una de les grans expressions culturals de la població negra als EUA, ja havia estat molt significativa abans, ja que la NFL s'ha enfrontat a acusacions de racisme molt greus en els darrers anys amb els mitjans de comunicació. Per tant, hi havia moltes expectatives de veure com aterrava el rap a la Super Bowl amb dues llegendes del rap de la costa oest: Dr. Dre i Snoop Dogg.

Dr. DRE i Snoop Dog

Amb la gespa convertida en el mapa de Compton (una ciutat emblemàtica per al rap del comtat de Los Angeles), Dr. Dre ha donat el tret de sortida al concert amb el clàssic The next episode al costat de Snoop Dogg. Més sobri i menys espectacular que en altres ocasions, l'escenari d'aquesta Super Bowl ha recreat un carrer amb diferents botigues i locals, cadascun amb una escena individual com si fossin les vinyetes d'un còmic. "Costa Oest, feu soroll!", cridava Snoop Dogg al costat del Dr. Dre cantant des del sostre d'una de les casetes que conformaven l'escenografia. Junts també han embarcat California love, himne de Tupac Shakur, abans que aparegués penjant del sostre d'una de les altres casetes la gran sorpresa de la nit: 50 Cent.

Amb una posada en escena centrada en el vermell i el negre i un major protagonisme de la coreografia, 50 Cent ha cantat In Da Club abans de cedir el testimoni a Mary J. Blige. L'artista, l'única presència femenina de l'espectacle, ha canviat l'estètica del concert amb un conjunt de color plata i lluentons per cantar Familiar affair i No more drama.

Mary J Blige en la seva actuació a la mitja part de la Super Bowl

Kendrick Lamar ha sigut el següent i ha ofert el segment potser més acurat i sorprenent de l'espectacle amb una interpretació de Be impulsada per una fabulosa coreografia d'estil militar. Amb una explosió que ha destruït una part de l'escenari, Eminem ha sigut el següent. Com no podia ser d'una altra manera, ha cantat Lose yourself i ha acabat la seva intervenció clavant el genoll a terra mentre Colin Kaepernick feia proclames antiracistes, un gest d'homenatge que ha rebut molts aplaudiments a les xarxes socials.

I per concloure, Dr. Dre i Snoop Dogg han tornat per cantar Still D. La resta dels intèrprets de la nit se'ls han afegit en aquell moment en una imatge lleugerament nostàlgica però que resumeix tant el llegat del rap com el seu present. La Super Bowl del 2022 s'ha celebrat a l'estadi Sofi de Los Angeles (EUA) amb grans estrelles del món de l'espectacle i altres celebritats a la grada. LeBron James, Jennifer Lopez, Ben Affleck o Alex Morgan en són només algunes.

Tots els intèrprets de la nit junts a l'escenari.
stats