Rafa Nadal posa en dubte la seva participació als Jocs de Tòquio

El tenista mallorquí alerta que la pandèmia pot fer que renunciï a ser a la capital japonesa

Quim Salvans
2 min
Rafael Nadal s'acomiada de la Caixa Màgica després de caure eliminat al Mútua Madrid Open.

BarcelonaLa situació extraordinària actual ha condicionat el calendari de molts esdeveniments esportius. Moltes competicions han hagut d'enginyar-se-les per quadrar bé les dates, sense tenir en compte el desgast físic dels esportistes. Aquest ajustament s'ha vist reflectit en unes declaracions de Rafa Nadal abans del seu debut al Masters 1.000 de Roma. "No sé encara si participaré als Jocs Olímpics, no puc donar una resposta clara. En un món normal mai em perdria uns Jocs, tots sabem com són d'importants per a mi. En aquesta situació, no ho sé, ho veurem en un parell de mesos", deia el manacorí.

El desgast físic sempre acaba condicionant el mental –els dos van agafats de la mà–. Nadal sempre ha sigut molt cautelós amb aquest aspecte. El de Manacor és un referent a l'hora de fer una bona gestió psicològica. Degut a això, la compressió del calendari ha estressat el guanyador de vint Grand Slams i deixa a l'aire un interrogant gegant. "He d'organitzar el meu calendari. Sempre tinc clara la planificació des de l'1 de gener, però aquest any és diferent. He de ser flexible", se sincerava el tenista. No és extravagant pensar que aquestes declaracions poden fer reflexionar altres esportistes i desencadenar un bon grapat d'absències.

A l'exorbitant palmarès del balear hi figuren dos ors olímpics, un d'individual a Pequín 2008 i un altre en dobles formant parella amb el català Marc López a Rio 2016. Nadal ja es va perdre els Jocs de Londres 2012 per una lesió. La seva participació a l'edició d'enguany, que no acollirà públic estranger, comença a trontollar.

Thomas Bach posposa la visita a Tòquio

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, havia de visitar Tòquio la setmana vinent, però a causa de l'extensió de l'estat d'emergència al Japó s'ha vist obligat a ajornar el viatge. S'esperava que Bach es reunís amb el primer ministre japonès, Yoshihide Suga, i compareguessin a Hiroshima per presenciar el famós relleu de la torxa olímpica.

La resolució de l'epidèmia de coronavirus no està avançant adequadament al país asiàtic. L'augment de contagis ha provocat que el govern japonès anunciés la prolongació de l'estat d'emergència fins al 31 de maig a Tòquio, Osaka, Kyoto i Hyogo. A més, la situació ha provocat que els habitants del país s'hagin posicionat en contra de la celebració dels Jocs Olímpics. Una enquesta realitzada per l'agència local Kyodo ha confirmat que el 75% dels japonesos preferirien posposar l'esdeveniment una altra vegada, o cancel·lar-lo definitivament.

Queden gairebé dos mesos perquè la flama il·lumini l'estadi olímpic de Tòquio. La situació actual ha fet que els Jocs comencen a tenir un sabor agredolç. L'esport juga a contrarellotge.

stats