VOLTA AL PAÍS BASC
Esports 08/04/2015

Joaquim Rodríguez torna a guanyar a la Volta al País Basc

El ciclista català, que no guanyava des de feia més d'un any a la Volta a Catalunya, s'imposa en una etapa de mitja muntanya que ja li era coneguda davant Henao i Quintana

Albert Rabadan
'Purito' Rodríguez, guanyant al País Basc

BarcelonaJoaquim Rodríguez (Katiuixa) s'ha retrobat amb la victòria a la tercera etapa de la Volta al País Basc disputada entre Vitòria i Zumárraga. El ciclista català és ara segon a la classificació general, al mateix temps que el nou líder, Sergio Henao (Sky) i del tercer classificat, Nairo Quintana (Movistar).

El “Purito” ha batut a l'esprint reduït final a la parella de colombians, amb els quals s'havia escapat al duríssim Alto de la Antigua, molt adaptat a les seves característiques i coronat a uns 3km de la meta de Zumárraga, en un final calcat al que li va servir per aconseguir la victòria a la primera etapa de l'edició 2011 de la cursa basca.

Des de la Volta a Catalunya 2014, el vallesà, de 35 anys, no havia aconseguit cap victòria: les caigudes el van marcar tant a les clàssiques com al Giro d'Itàlia posterior, i tota la resta de la temporada la va fer a remolc, forçant-se a competir i sense donar temps a les recuperacions.

Enguany, després d'un principi de temporada més fluix de l'esperat a les curses àrabs i d'un virus estomacal que no li va permetre estar a la sortida de la cursa de casa, que va guanyar Richie Porte (Sky), Rodríguez torna a agafar un bon ritme de cara a les clàssiques i al Tour de França, els seus dos principals objectius de la temporada.