Tràfic de drogues
Esports 31/05/2023

Processen un exjugador del Sevilla per importar més d'una tona de cocaïna

L'audiència preliminar del cas tindrà lloc el dilluns vinent

ARA
2 min
Quincy Promes el 13 de juny de 2021 a Amsterdam, Països Baixos

Quincy Promes, que va militar a les files del Sevilla la temporada 2018-2019, està sent processat als Països Baixos per la importació de 1.300 quilos de cocaïna per un valor de 75 milions d'euros. Segons informava aquest dimarts la Fiscalia neerlandesa, el carregament (dos lots de 650 i 713 quilos respectivament) va ser interceptat al port d'Anvers, a Bèlgica, el segon més gran d'Europa en què cada any passen milions de contenidors, per la qual cosa s'ha convertit en una de les principals portes d'entrada d'estupefaents al continent. L'audiència preliminar del cas tindrà lloc dilluns vinent, 5 de juny, jornada en què també s'escoltaran les al·legacions del seu advocat.

No és el primer cop que Promes és acusat de cometre un delicte. Al març, la Fiscalia neerlandesa ja demanava dos anys de presó per al jugador de l'Spartak de Moscou rus després de ser acusat d'apunyalar el seu cosí al genoll en una festa familiar el juliol del 2020. L'acusació formal que presentava la Fiscalia en aquest cas era la d'agressió greu, descartant la temptativa d'assassinat, ja que no hi havia prou proves per establir que l'objectiu era el de matar la víctima. El futbolista ha negat l'agressió, però en converses telefòniques intervingudes per la policia se'l pot escoltar confessant l'apunyalament, segons el ministeri públic neerlandès.

Promes celebrant un gol amb l'Spartak de Moscou.

L'Ajax, equip per al qual jugava Quincy Promes en el moment dels fets, el va vendre mesos després a l'Spartak de Moscou per un total de 8,5 milions d'euros més variables, gairebé la meitat dels 15,7 milions més variables que va pagar en el seu moment al Sevilla. Ara, amb contracte en vigor fins al 30 de juny del 2024, la seva situació contrasta amb la bona actuació que ha tingut al terreny de joc amb el conjunt rus: ha marcat 25 gols i ha repartit 10 assistències en els 36 partits que ha disputat aquesta temporada, i és un dels màxims golejadors de la competició, superat només per un vell conegut del Barça, el brasiler Malcom.

Tot i el seu bon rendiment esportiu, la carrera del davanter neerlandès de 31 anys queda marcada per una situació personal delicada, pendent de si haurà d'ingressar a la presó per algun dels delictes que se li imputen.

stats