Barça
Esports 03/12/2021

Primers diagnòstics al Barça amb el segell de Ricard Pruna

El nou cap dels serveis mèdics ha recomanat a Sergi Roberto que s'operi i demana calma amb Ansu Fati i Pedri

3 min
Ansu Fati, lesionat contra el Celta

BarcelonaLes negociacions per propiciar el retorn de Ricard Pruna al Barça han tingut un final feliç. Tal com va explicar l'ARA fa una setmana, era qüestió de dies que el metge que ha demanat Xavi Hernández per al seu projecte es desvinculés del Sharjah FC, club dels Emirats que el va reclutar fa uns mesos a canvi d'una suma anual gens menyspreable. Com que l'acord amb els àrabs estava blindat fins al 2022, el Barça i Pruna han hagut de dedicar temps per rescindir-lo amablement. "És un tema subjecte a confidencialitat i s'ha arreglat, però no hem hagut de pagar cap clàusula", ha explicat Joan Laporta a TV3. Durant les converses, que van néixer tan bon punt es va tancar l'arribada de Xavi, el Barça va explorar vies de col·laboració per compensar el Sharjah per la pèrdua.

A l'espera de veure en què es materialitza tot plegat, Pruna prendrà possessió dels serveis mèdics a curt termini, si bé aquestes últimes setmanes ha estat exercint com a responsable in pectore mentre negociava la seva sortida. Xavi té línia directa amb ell i li va demanar que comencés a treballar per revertir la mala dinàmica de lesionats que afecta el Barça des de començaments de curs. En aquest sentit, té el segell de Pruna la mesura de posposar el retorn a la gespa de Pedri fins al canvi d'any. El canari, que venia de jugar 75 partits en el seu primer any a l'elit, no fa net d'una lesió al quàdriceps de la cama esquerra que va patir a mitjans de setembre. Dues setmanes després del primer estrip, va reaparèixer a Lisboa, on no va poder jugar més de 68 minuts. El diagnòstic següent va servir una recaiguda al mateix múscul. Han passat dos mesos de baixa i Pruna en vaticina un més.

En principi, si no hi ha més contratemps, Xavi podrà tornar a comptar amb Pedri per a la bateria d'eliminatòries de Copa del Rei de principis d'any i la Supercopa d'Espanya, que es jugarà a l'Aràbia Saudita a mitjans de gener. En canvi, no tindrà Sergi Roberto com a mínim fins al mes de març. El motiu: una altra recaiguda. En el cas del reusenc és més sever, ja que ve de la campanya passada, en què va perdre's més de 20 partits. Fruit d'aquest historial, segons va explicar el diari As i pot confirmar l'ARA, Pruna va fer entendre al jugador en una trucada telemàtica des de Sharjah que la millor solució per als seus problemes musculars és anar a quiròfan. I així serà: la setmana que ve el migcampista, que està en plena negociació d'una renovació, es posarà en mans del finlandès Lasse Lempainen, el mateix que ha intervingut Dembélé quan ha necessitat cirurgia a les cuixes.

Pruna ja serà més a prop per controlar la recuperació d'Ansu Fati, a qui Xavi volia fer jugar en el partit decisiu de Champions contra el Bayern Munic, que es jugarà la setmana que ve a una temperatura baixa. A banda que el fred en competició no ajuda a curar lesions, el nou cap dels serveis mèdics ha fet servir el seu ascendent sobre l'entrenador per fer-li veure que forçar l'atacant hispanoguineà pot ser contraproduent. Ansu va patir a Vigo, després de jugar i marcar a Kíev sense estar del tot refet, una lesió muscular associada als problemes al menisc que li van provocar un calvari la temporada passada. Per això se li recomana anar amb peus de plom, fins al punt que hi ha veus internes que li demanen calma i que posposi l'objectiu de tornar a jugar fins al gener, igual que Pedri. En aquest supòsit, es perdria quatre partits de Lliga (Betis, Osasuna, Elx i Sevilla) i un de Champions (Bayern), a més de l'amistós davant el Boca Juniors a l'Aràbia Saudita.

stats