Esports 24/06/2016

Portugal enlaira la mirada contra una Croàcia encoratjada

Els portuguesos, que sempre han accedit als quarts d'una Eurocopa, s'enfronten aquest dissabte (21 h, T5) a un rival animat pel triomf sobre Espanya

R.r.
2 min
Cristiano Ronaldo ha anotat almenys un gol en totes les Eurocopes que ha disputat

BarcelonaFinalistes el 2004. Semifinalistes els anys 1984, 2000 i 2012. Fins als quarts de final el 1996 i el 2008. Així s'han tancat les sis participacions de Portugal en les Eurocopes disputades. Mai ha guanyat el títol, però tampoc mai han quedat per sota dels quarts de final. Aquest dissabte (21 h, T5), la selecció que capitaneja Cristiano Ronaldo buscarà contra Croàcia apropar-se a un objectiu que històricament encara no coneix, i que no és altre que el ceptre europeu.

Portugal, això si, haurà de millorar molt la versió mostrada en la tercera jornada de la fase de grups, quan va empatar 3-3 contra la lluitadora Hongria. Un partit on Ronaldo va acabar rescatant una selecció que, per moments, va estar a punt de quedar eliminada. Davant, una Croàcia en forma que sembla haver oblidat la mort del pare de Srna i els seus aficionats radicals, i que tornarà a alinear jugadors com Stinic, Vida i Brozovic, que no van jugar contra Espanya.

Serà un duel marcat pel protagonisme de dos futbolistes, Ronaldo per un costat i Luka Modric per l'altre. Dos socis al Madrid que, ara, defensaran interessos oposats. La dependència dels portuguesos cap a la seva estrella resulta molt major a la dels croats, que disposen d'altres armes com Rakitic o Perisic per fer mal a l'ordenada defensa portuguesa. "La recepta del triomf serà repetir el joc del partit contra Espanya", ha assegurat el migcampista blaugrana, que ha apuntat que Ronaldo "no pot guanyar sense la resta de l'equip".

Tot i l'ensurt protagonitzat davant la República Txeca, en l'únic partit on es van relaxar, els balcànics s'estan consolidant com una de les sorpreses positives d'aquesta Eurocopa. Crescuts després de la victòria contra Espanya, i amb la recuperació de Modric a la sala de màquines, els homes d'Ante Čačić intentaran assolir una ronda, els quarts de final, que és el seu límit històric en una Eurocopa. Els van trepitjar el 1996 i el 2008, però ara veuen com disposen d'una bona oportunitat per arribar, si cap, més enllà. El rival del vencedor d'aquesta eliminatòria s'enfrontarà al guanyador del Suïssa-Polònia, pel que tant Croàcia com Portugal poden tenir grans opcions d'accedir a les semifinals.

stats