La policia desmunta una festa il·legal amb futbolistes professionals en un xalet de Badalona

La Guàrdia Urbana denuncia un jugador català de l’Olympique de Marsella després d’identificar 33 persones que incomplien les restriccions pel covid

Jordi Ribalaygue
3 min
Xalet de Badalona on la Guàrdia Urbana i els Mossos han desallotjat la festa il·legal.

BadalonaLa Guàrdia Urbana de Badalona va desmuntar la matinada passada una festa que incomplia l’aforament màxim permès per les mesures contra el covid en un xalet de Badalona en què participaven almenys dos jugadors professionals de futbol i també alguns de futbol sala, enmig d’un fort bullici que va provocar queixes al veïnat ben superada l'hora del toc de queda. Fonts policials consultades per l’ARA informen que els agents van trigar unes tres hores a aconseguir desallotjar per complet la casa, on van identificar 33 persones, i han denunciat un futbolista català de l’Olympique de Marsella, Pol Lirola, i qui va dir ser el seu representant.

Els imputen un presumpte delicte de desobediència greu per ignorar l'ordre perquè deixessin que els agents entressin al domicili. La policia local assenyala Lirola i el seu representant com a presumptes organitzadors de la festa per haver llogat l’habitatge. Dels identificats ha trascendit el nom d’un altre futbolista de l’equip francès de la Ligue 1, l’argentí Leonardo Balerdi.

D’acord a les mateixes fonts, la Guàrdia Urbana va rebre avís cap a les 23.00 hores d’ahir diumenge d’un veí empipat per la cridòria i l’alt volum de la música que sortia de la llar, allunyada del centre de Badalona i situada a la urbanització Mas Ram, una zona de cases unifamiliars d'alt poder adquisitiu. L'habitatge es lloga com a allotjament turístic per 670 euros la nit els caps de setmana, segons l’oferta publicada a Airbnb.

Una patrulla es va personar a l’immoble i va topar-se amb un gran desori, sense que els presents atenguessin les sol·licituds perquè obrissin la porta, segons la versió policial. Els agents van haver de requerir que el propietari s’hi presentés per entrar-hi. L'immoble és una finca luxosa, enclavada al peu de la Serralada de Marina i amb vistes al mar, piscina, cinc habitacions i tres banys. La policia hi ha intervingut altres cops per molèsties causades per saraus en caps de setmana i en alguna ocasió per rodatges de pel·lícules pornogràfiques.

Fonts policials apunten que alguns dels participants a la festa van amagar-se a les diferents estances del xalet per intentar escapolir-se dels policies quan van aconseguir irrompre a l'interior. Amb el suport dels Mossos d’Esquadra, la casa ha quedat buida cap a les 03.00 hores d’aquest dilluns.

Les mateixes fonts afirmen que es van detectar força moviments de vehicles arribant al domicili durant el cap de setmana. Parlen de taxis i, fins i tot, d'un minibús que es va desplaçar a la urbanització. La majoria dels identificats són de nacionalitat espanyola i es va aixecar acta per incompliments de les restriccions davant la pandèmia. Correspon a la Generalitat fixar l'import de la multa pels responsables de la presumpta infracció.

"Un sopar amb sis persones"

Contactat per l’ARA, Lirola ha negat que es tractés d’una festa multitudinària. “Era un sopar amb sis persones”, ha assegurat, i ha preferit no fer més declaracions sense consultar el seu advocat. Lirola és un lateral de 23 anys nascut a Mollet del Vallès que es va formar al planter de l’Espanyol. Es va incorporar a l’Olympique de Marsella al mercat d'hivern cedit per la Fiorentina, que el va fitxar del Sassuolo a l'estiu a canvi d'onze milions d'euros. Lirola està rendint a bon nivell a la Ligue 1. A les ordres de l'argentí Jorge Sampaoli, el futbolista vallesà ha jugat onze partits de tretze possibles i acumula cinc titularitats consecutives. El Marsella ocupa la sisena posició a la lliga francesa, a divuit punts del seu etern rival, el París Saint-Germain, que lidera la competició.

stats