LLIGA ADELANTE
Esports 25/06/2016

Planter i compromís: les senyes del nou Mallorca

Molango presenta el nou director esportiu, Javier Recio, i avança que ja té fitxatges “pràcticament tancats”

Ara Balears
3 min
Molango, que saluda Recio, vol treballar amb gent a qui li “brillin els ulls” quan parli del Mallorca.

PalmaEl nou Mallorca 2016-2017 ja té els fonaments. El club va presentar la peça que permetrà posar a funcionar tot l’engranatge esportiu per tal de confeccionar la nova esquadra que es posarà a disposició de Fernando Vázquez: el nou director esportiu de l’entitat, Javier Recio (Madrid, 1972). Recio, que desembarca de l’Espanyol, on exercia les funcions de cap de captació de joves futbolistes, es va comprometre amb l’entitat vermella per les properes tres temporades.

El conseller delegat de l’entitat, Maheta Molango, va ser l’encarregat de presentar el nou director esportiu de l’entitat a Son Bibiloni i d’exposar les senyes d’identitat que donaran vida al nou projecte del club de Robert Sarver: compromís i planter.

A diferència del que va succeir en el passat mercat d’hivern, Molango va deixar clar que deixaran de banda “l’obsessió pels noms” i cercaran futbolistes “amb fam, amb ganes de ser aquí i treballar i no d’anar a jugar a golf o anar al Marítim”. El mateix que cercava per a la direcció esportiva: “volia algú molt professional, gent que al final es deixa la pell i fa les coses amb passió”.

Als noms que arribin de fora, se’ls afegiran jugadors de la casa, ja que “l’aposta clara del nou projecte és el planter. Creim en Son Bibiloni”, va afegir Molango.

I la fe en els jugadors de les Illes és un dels motius que han menat el club a decantar-se per Recio, ja que com va apuntar el conseller delegat “volíem algú que conegués la part professional, però també el planter”. I és que el prestigi de Recio és reconegut en aquest sentit.

Activació del mercat

L’arribada del nou director esportiu era una condició indispensable per començar a escollir les peces necessàries per aquest nou projecte. En aquest sentit, Molango va avançar que hi ha “un parell” de fitxatges “pràcticament tancats”. “No hem de mirar el que tenim, sinó com ho gastam”, va destacar el conseller delegat. Una vegada que tinguin amb el vistiplau del director esportiu, es podrien tancar.

De totes maneres, Recio va anunciar que les dues prioritats amb les quals començarà a treballar són les d’un porter i un davanter. “És fonamental estar segur a la porteria amb un porter que sigui regular i transmeti seguretat. De la mateixa manera que a dalt, amb un davanter de 20 gols”, va assenyalar Recio. “Aquests detalls són els que fan que siguis un poc més amunt o avall”, va destacar respecte a les dues posicions primordials de l’equip.

Tot i això, ni Molango ni Recio donaren noms. “Hi ha mil opcions i sabem les millors, però això de començar és molt llarg. Hem de fer passos ferms i en fitxar un jugador hem de tenir-ho clar malgrat que haguem d’esperar una setmana més”, va explicar el director esportiu vermell sobre el nou procediment que se seguirà a les oficines de Son Moix per fitxar.

Un procediment del qual Fernando Vázquez estarà al corrent. Recio va explicar que cercaran jugadors que realment necessitin i que li agradin al tècnic. De totes maneres, va deixar clar que aquests jugadors arribaran “sempre que nosaltres vegem que és el que cercam. L’entrenador potser no hi serà d’aquí un any i els jugadors sí”.

El nou Mallorca ja està en construcció. I què li demanarà el director esportiu al nou equip que es construeixi? “Volem que la gent comenci a venir al camp perquè l’il·lusiona el que hi veu”, va sentenciar Recio, conscient que la il·lusió la donen les victòries.

stats