El clàssic

Piqué s'apunta al clàssic

Koeman convoca el central i Sergi Roberto, mentre que Zidane no podrà comptar ni amb Hazard ni Carvajal

3 min
Gerard Piqué en l'entrenament d'aquest dijous

BarcelonaAmb els quatre capitans disponibles, el Barça es presentarà a l’estadi Alfredo Di Stefano de Valdebebas amb la voluntat de marxar-ne amb els tres punts i postular-se com el principal favorit al títol de Lliga. Ronald Koeman ha rebutjat qualificar el clàssic (21 h, Movistar LaLiga) com un partit decisiu en la lluita pel campionat, però no amaga un mateix sentiment que uneix jugadors i aficionats: “un victòria contra el Reial Madrid suposaria un gran impuls anímic”.

Sobre el paper, són tres punts –que si bé són vitals per a l’esdevenir de la Lliga, encara quedaran vuit jornades després d’aquest partit–, però en la parcel·la emocional el Barça sortiria àmpliament reforçat de l’enfrontament si aconsegueix imposar-se tant en el joc com en el marcador i clavar una estocada a un rival directe pel campionat. És per això que Gerard Piqué, que ahir va signar el segon entrenament consecutiu amb el grup –dimecres la plantilla tenia festa i ell es va exercitar en solitari–, no s’ha volgut perdre la cita i, finalment, ha entrat en la llista de convocats on també hi és Sergi Roberto.

Es fa difícil imaginar-se que el central català sigui titular –aquests darrers entrenaments no ha fet net del tot de les molèsties al genoll i fa més d’un mes que no juga, des que va recaure de la seva lesió en la tornada de les semifinals de la Copa el passat 3 de març–, però en la compareixença de premsa prèvia al partit Koeman no ho va descartar del tot. “És una qüestió que depèn del partit. Per a mi un futbolista ha d’estar en perfectes condicions físiques i mentals per poder jugar, però per la seva importància i, perquè és un dels capitans, és important que jugadors així hi siguin en aquests partits. Posarem el millor onze per obtenir un bon resultat”, va afirmar l'holandès.

En tot cas, si s’acaba confirmat la presència de Piqué al partit, el defensor blaugrana no estarà exempt d’un risc de recaiguda. Jugar infiltrat pal·liaria les molèsties al genoll, però els riscos hi continuarien sent, especialment amb les característiques de la seva lesió. Des d’un bon principi, quan es va lesionar per primera vegada a finals de novembre, va optar per seguir un tractament conservador amb els beneficis que això suposa –menys temps de baixa i no haver de renunciar al que quedava de temporada–, però tenint el seu genoll condicionat perquè la musculatura ha de suplir bona part del treball del lligament encreuat anterior. També hi ha el factor afegit que es poden anar desgastant altres estructures del genoll, com els cartílags o els meniscs. 

Missatge al vestidor

En el cas de Sergi Roberto, no s’espera que el futbolista de Reus sigui titular després d’estar més de dos mesos fora de combat. Però tant el seu retorn com el de Piqué a la llista són un impuls anímic per al vestidor. “Són jugadors importants, no només per la seva qualitat, sinó per la seva personalitat. Estan sense ritme de partits, però estan bé físicament. Ells estan molt il·lusionats per ajudar l’equip i és important per a nosaltres comptar amb el màxim de jugadors disponibles”, va resoldre Koeman. En canvi, Zinedine Zidane no podrà comptar finalment ni amb el lateral Dani Carvajal ni amb Eden Hazard, que va arribar al Madrid en condició d’estrella fa dues temporades i encadena lesió rere lesió. 

El tècnic blanc també segueix tenint les baixes per lesió de Sergio Ramos i de Varane (que va donar positiu per coronavirus dimarts), però la parella formada per Nacho i Militao, així com tot l’equip, ja van demostrar que estan a un bon nivell contra el Liverpool (3-1). De fet, la carta de presentació del Reial Madrid per al clàssic és aquest darrer duel contra el conjunt anglès, mentre que el Barça va sumar un triomf tant necessari com ensopit contra el Valladolid (1-0) després de dues setmanes d’aturada pel futbol de seleccions. “Aquesta setmana hem pogut estar junts i recuperar-nos. És molt important arribar frescos al tram final de competició: ens espera un final de Lliga molt emocionant en el què els tres equips de dalt podem guanyar el títol. I ja es va veure amb el Valladolid que si no estàs fresc qualsevol equip et pot fer patir”.

En tot cas, els dos equips arriben el partit en clares dinàmiques accedents en la disputa pel títol de Lliga i amb l’objectiu d’arravatar el primer lloc a l’Atlètic de Madrid, que demà visita el Betis. Per molt que tant Koeman com Zidane insisteixin en què el clàssic no és decisiu, sacsejarà la pugna pel campionat. Però el tècnic blaugrana ha demanat seguir amb el full de ruta que li està funcionant: “El meu missatge a l’equip és que siguem nosaltres mateixos, que no embogim pel fet que es tracti d’un clàssic”.

stats