Girona FC
Esports 05/03/2022

De perseguidor a perseguit: el nou rol del Girona

Els gironins necessiten tallar la mala dinàmica contra l’Oviedo

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona en el darrer entrenament

GironaEl Girona vessava optimisme fa cosa d’un parell de mesos. Jugava amb confiança, col·leccionava punts amb comoditat i escalava posicions de pressa. Era un equip destinat a tot o això és el que volia creure’s tothom. Però com voler creure-s’ho i que passi de veritat no és el mateix, coincidint amb el creixement de les expectatives, ha frenat en sec: tan sols ha guanyat un dels darrers sis partits i d’això fa 30 dies. Conserva la sisena posició, malgrat que no té marge d’error. El calendari de les pròximes setmanes l’obliga a reaccionar.

Començant per aquest diumenge a Montilivi contra l’Oviedo (21 hores, #Vamos), un rival directe en la lluita pel play-off. De fet, el Girona s’enfronta consecutivament a tres dels seus immediats perseguidors: els asturians, a dos punts; el Las Palmas, a tres, i l’Eivissa, a dos. El rol ha canviat: els gironins ja no persegueixen a ningú, ara són ells els perseguits. L’atraparan? “No vull mirar enrere i sí endavant, en els tretze partits que ens queden. Desconec on ens portarà, però com a mínim ens agradaria disputar el play-off. És cert que avui l’ascens ens queda molt lluny, malgrat que això no ens ha d’impedir mirar endavant. Ara, on sí que hem d’anar és cap a la nostra millor versió”, opina Míchel.

L'equip necessita que Baena i Stuani revifin

A l’entrenador madrileny se li ha generat una petita dificultat amb la baixa de Bernardo, sancionat, a l’eix defensiu. El fet de no sacsejar el dibuix (seria una sorpresa) obligarà a canviar certs hàbits. D’alternatives ja n’hi ha: Arnau (Valery, Iván Martín o Gabri el podrien suplir al carril dret), Juncà, Terrats o algun dels nanos del filial, que sempre responen. En tasques ofensives tot és més clar, però a la vegada més exigent: la mala dinàmica ha coincidit amb els problemes físics d’Aleix Garcia i Samu Saiz (ja recuperat), la davallada de Baena i els zero gols de Stuani. I l’equip els necessita.

stats