Barça

Qui és el nou entrenador del Barça femení i per què ha estat l'escollit?

L'integrant de l'actual cos tècnic ha guanyat la partida a Rafel Navarro, l'altre candidat

3 min
Pere Romeu (dreta de la imatge) serà el relleu de Jonatan Giráldez a la banqueta del Barça.

BarcelonaPere Romeu, que forma part del cos tècnic de Jonatan Giráldez des del 2021, serà l'entrenador del Barça femení a partir de l'estiu. Segons ha avançat l'Sport i ha pogut confirmar l'ARA, la direcció esportiva blaugrana, liderada per Marc Vivés, ja ha escollit el relleu de Giráldez després que aquest anunciés que marxa al Washington Spirit de la NWSL. Romeu guanya així la partida a Rafel Navarro, el número dos de l'actual tècnic del Barça, que era l'altre candidat a ocupar el càrrec.

Fonts del club blaugrana han explicat a l'ARA que ben aviat s'oficialitzarà el nomenament del nou entrenador. Aquesta notícia serà clau per tirar endavant les renovacions pendents de les jugadores que finalitzen contracte el 30 de juny. Una d'elles és la de Mariona Caldentey, que aquest diari ja va avançar que està tancada. Però la futbolista de Felanitx volia esperar a conèixer el nom del pròxim entrenador per donar el sí definitiu. En canvi, la renovació d'Alexia va més enllà de saber qui dirigirà l'equip el curs vinent.

El pes de l'opinió del vestidor

La decisió de confiar en algú de la casa com a relleu a la banqueta ja es va prendre l'última vegada que el Barça va buscar un substitut. D'això només fa dos anys i mig. Aleshores, Giráldez, que era el segon de Lluís Cortés, va ser l'escollit malgrat que ja sonava com un dels candidats Rafel Navarro, que s'ha tornat a quedar a les portes. Aquesta insistència a trobar el nom a casa no és del gust de totes les jugadores. "A algunes futbolistes ja els aniria bé, però fa molt temps que fem aquest tipus de moviments i altres jugadores necessiten motivacions noves", va explicar a l'ARA una persona amb vincle directe amb el vestidor del Barça abans de saber-se que l'escollit seria Pere Romeu.

De totes maneres, aquest diari ha pogut saber que el vestidor ha tingut un paper rellevant en el fet que Pere Romeu guanyés la partida a Rafel Navarro. Romeu, que està especialitzat en l'anàlisi de vídeos, té una relació més pròxima amb les jugadores que Navarro. Això ha provocat que la direcció i la junta directiva, que en un primer moment es van inclinar per Navarro, finalment hagin canviat el seu parer.

Qui és Pere Romeu?

El Barça, a banda de confiar en la gent de casa, segueix apostant per la joventut a la banqueta. Lluís Cortés (1986) va agafar les regnes de l'equip blaugrana amb 32 anys, Jonatan Giráldez (1991) ho va fer amb 29 anys i Pere Romeu (1993) celebrarà els seus 31 anys durant aquest 2024. Romeu va començar la seva trajectòria al Barça el 2017 en el futbol base com a segon entrenador de Sergi Milà en el cadet A i en el cadet B masculins, en els quals va entrenar la generació del 2004, de la qual sobresurten Gavi i Ilias Akhomach.

Després va tenir un breu pas el 2020 pel Viitorul Constanta de Romania, on va estar només 12 partits com a segon de Rubén de la Barrera. L'experiència va començar a l'agost i va acabar al novembre. Però l'estiu del 2021 ja va entrar en el cos tècnic del Barça femení coincidint amb l'arribada de Giráldez a la banqueta blaugrana. El passat mes de juny va celebrar la seva primera Champions League a Eindhoven i aquest mes de gener va guanyar el seu últim trofeu, la Supercopa d'Espanya. Després de vèncer al Llevant a la final, Giráldez va penjar al seu compte de X diverses fotografies de la celebració. Entre elles, una acompanyat de Pere Romeu i Rafel Navarro amb el trofeu a les mans.

stats