BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 08/12/2019

El Barça sua per endur-se el derbi del Nou Congost (75-84)

Nikola Mirotic torna a ser el millor (22 punts) contra el Baxi Manresa

G.r.
3 min
Delaney intenta controlar una pilota contra el Baxi Manresa

BarcelonaEl Barça es va endur ahir el derbi català contra el Baxi Manresa (75-84). Va haver de demostrar que la seva versió treballadora és tan efectiva com la de les nits d’himne i focus mediàtics de l’Eurolliga. Va patir per entrar al partit, el desplaçament des de Moscou va tenir la seva quota de responsabilitat. La gestió del calendari és circense. El conjunt de Svetislav Pesic va començar apareixent a fogonades, esperant la inspiració de Nikola Mirotic. El joc ha de ser molt més que una peça, més enllà de la dimensió del seu canell. L’exjugador de la NBA va amb marxa fixa (22 punts, 28 contra el Khimki). Acumula punts per inèrcia. És una constant en l’estratègia, que ha d’existir.

La d’aquest partit va agafar rodatge a poca velocitat. Els blaugranes van encadenar dos quarts sense valorar al mil·límetre cada possessió. És un mantra de tècnics que marca la diferència a l’elit. Sintetitza l’aspecte tàctic i l’anímic: precisió, intensitat i fam competitiva. El Manresa va donar el seu primer cop sobre la taula en la dinàmica de l’intercanvi. Va aprofitar que la contundència rival en les transicions defensives ràpides va ser tova. Les cistelles van anar a càrrec de Ryan Toolson i Deividas Dulkys. Van anotar un total de 35 punts, amb un 50% i 75% d’efectivitat en llançaments de triple abans del descans. El Nou Congost va creure en la victòria fins a l’últim quart.

Els de Pesic van trencar la igualtat des de la zona. La fórmula de l’antibàsquet modern en una plantilla feta per viure dels triples. Ante Tomic va allargar el seu rol de protagonista (17 punts) al costat de Brandon Davies (12). Cada vegada es fan més imprescindibles i amplien el rang de possibilitats. Cal sumar més efectius per a la causa. Pierre Oriola i Àlex Abrines han de fugir de l’etiqueta de jugadors que se centren en tasques defensives, com Pau Ribas, que ahir va signar 11 punts, 4 assistències i un 50% en tirs de tres. L’equip dirigit per Pedro Martínez va perdre la guerra cos a cos abans d’estrenar el tram final, i va cedir el partit amb el cap alt. La direcció de Dani Pérez (9 assistències) assegura criteri a Manresa per fer funcionar el nou projecte. La zona de descens no ha de ser la seva realitat. “Ha sigut un partit molt complicat. La gent no sap què suposa haver de viatjar des de Moscou i en poc temps tornar a competir a la Lliga Endesa. L’equip ha reaccionat bé, hem fet un pas endavant en la defensa i per això hem acabat guanyant”, va explicar Mirotic, argumentant l’evolució sobre el parquet dels blaugranes.

La Penya es queda a les portes de la remuntada (87-86)

El Club Joventut de Badalona va estar a punt de signar la remuntada de la jornada a la pista del Kirolbet Baskonia (87-86). El primer quart va ser decisiu. El 25-9 que va obrir el partit va ser una escletxa definitiva en el marcador i acosta els bascos a les posicions que donen accés a la pròxima edició de la Copa del Rei. La Penya no va saber competir d’entrada. Els 15 punts en 10 minuts de Klemen Prepelic (20 en total) van ser l’excepció per evitar el KO directe.

El pas dels minuts va afavorir els badalonins, que es van dedicar a frenar les pèrdues innocents i a madurar les accions. La nova pauta, la bona, va dibuixar un nou context. Es van arribar a col·locar a dos punts del Baskonia a falta de quatre minuts per al final, controlant el rebot ofensiu, fent possessions de dos i fins a tres tirs. La reacció va servir per evidenciar els problemes dels locals per ser regulars i gestionar les pilotes importants. Per aquí s’explica el seu moment a la classificació general, més enllà del canvi de peces en la rotació i l’absència d’ahir de Vildoza. Tornike Shengelia segueix sent omnipresent (19 punts). La precipitació de la Penya des de la línia de tres punts en l’últim minut, amb dues possessions per endur-se el partit, va fer que la victòria es quedés a Vitòria.

stats