LIGA ENDESA
Esports 05/04/2015

La Penya i la Bruixa d'Or Manresa juguen un derbi clau a Badalona

Els badalonins volen confirmar el seu lloc al play-off i els manresans, acostar-se a la salvació

Ara
2 min
Clevin Hannah, de la Penya, defensat pel jugador de La Bruixa D'Or Manresa Alex Hernández

BarcelonaLa Bruixa d'Or Manresa visita la pista del FIATC Joventut (19.15h /Esport3) en un derbi clau per als dos equips. Aquest serà el tercer enfrontament entre la Penya i La Bruixa d’Or Manresa, però tan sols el segon oficial. Tot i que els manresans es van imposar a la pretemporada per 80-94 en un partit disputat a Mollerusa, els verd-i-negres van superar els del Bages en la novena jornada de la Lliga Endesa per 79-84 al Nou Congost.

El derbi també es viurà intensament a les banquetes, i és que tant Salva Maldonado com Pedro Martínez han ocupat el càrrec d’entrenador principal a tots dos equips. Una relació que no acaba aquí, perquè l’actual entrenador de la Penya va ser l’ajudant del màxim responsable de La Bruixa d’Or en dues etapes, al Júnior del Club Joventut Badalona i al Bàsquet Manresa.

En el partit de dilluns, el tècnic local no podrà comptar amb Tariq Kirksay, Sitapha Savané és dubte fins a última hora, i convoca el vinculat José Ignacio Nogués. Al Manresa, es baixa Mario Little, que pateix un trencament de fibres al bessó i estarà un mes de baixa. Per tot això, segurament es perdrà el que resta de temporada. El tècnic, Pedro Martínez, ja ha demanat la seva substitució, encara que, en el cas que es produeixi, no serà per al partit de demà.

La lesió de Little és la nota negativa en un bon moment dels del Bages, que visiten el Joventut després d'aconseguir dues victòries consecutives. En canvi, els verd-i-negres porten quatre derrotes seguides i han guanyat un dels últims 8 partits. Un fet al qual l'entrenador de La Bruixa d'Or treu importància: "Portar 15 victòries, a aquestes altures de la temporada, és sensacional. Estan fent una grandíssima temporada i sabem que la seva pista és molt difícil", ha dit.

El Manresa afrontarà el partit amb l'avantatge de conèixer els resultats dels seus rivals directes, ja que ahir van perdre Gipuzkoa, Fuenlabrada i Andorra.

stats