RCD Espanyol
Esports 05/01/2022

Els penals, per fi, somriuen a un Espanyol que serà a vuitens

Els blanc-i-blaus, amb Diego López com a heroi, tornen a patir més del previst per passar ronda

2 min
Pedrosa ha firmat el gol de l'Espanyol a El Toralín

32 anys després, l’Espanyol va tornar a imposar-se en una tanda de penals d’un partit oficial. Els blanc-i-blaus, que havien perdut quatre de les últimes cinc tandes disputades, van acabar somrient a El Toralín (1-1 i 1-3), on van patir més del previst per passar ronda i accedir als vuitens de final de la Copa. L’Espanyol, de fet, sembla entestat en complicar-se la vida en una competició on enguany ja havia acabat demanant l’hora al camp del Solares i havia necessitat una èpica remuntada al camp del Palencia Cristo. 

L’onze que va plantejar Vicente Moreno, amb només dos teòrics suplents, juntament amb una ambiciosa posada en escena, evidenciaven que l’Espanyol volia anar per feina i evitar qualsevol tipus de sorpresa. I va aconseguir obrir la llauna ben aviat. Si al minut 3 Darder va desaprofitar un xut franc des de la frontal, al 4 Pedrosa va recollir una passada de De Tomás i, amb l’ajuda d’un defensa rival, va ajustar una rematada a la base del pal que va superar Sergi Puig. 

L’Espanyol va començar el partit generant circulacions llargues en camp contrari per poder defensar-se amb la pilota lluny de l’àrea pròpia, un escenari que li és poc habitual aquesta temporada, però de mica en mica la Ponferradina va anar creixent en el partit. A partir del joc directe i de les accions a pilota aturada, el conjunt local va anar aproximant-se a l’àrea d’un Diego López que va deixar clar que també vol la Copa. El gallec va ser finalment l’escollit per suplir Joan Garcia en una competició que feia quatre anys que no disputava amb l’Espanyol. I va acabar sent protagonista en una nit en què, de retruc, va quedar clar que Oier no compta per a Vicente Moreno. Abans de ser clau a la tanda de penals, López s’havia mostrat força segur en diverses sortides i també frustrant una rematada a boca de canó de Naranjo dins de l’àrea petita. 

El Ponferradina, que volia autoregalar-se un triomf de prestigi en l’inici de l’any del seu centenari, va guanyar protagonisme en un segon temps on va fer més mèrits que l’Espanyol per moure el marcador. Els de Vicente Moreno no van saber castigar els espais que deixaven els locals, que van acabar trobant premi a la seva insistència en una jugada que l’àrbitre hauria d’haver invalidat per fora de joc. L’absència del VAR, que no entra a la Copa fins als vuitens de final, li va jugar una mala passada a l’Espanyol. Yuri, en posició il·legal, va caure dins de l’àrea després d’un contacte amb Sergi Gómez. El brasiler, de 39 anys, va guanyar el duel dels onze metres a l’altre veterà capità, Diego López (40), i va enviar el partit a la pròrroga. 

L’Espanyol va ressorgir al temps extra, on va ser més ambiciós que el Ponferradina. Amb De Tomás substituït, Dimata va estar prop de desfer l’empat, però va desaprofitar tres claríssimes rematades de cap. A la tanda de penals, l’heroi va ser Diego López, que va aturar dos dels quatre xuts dels locals.

stats