FUTBOL SALA
Esports 24/05/2019

Els penals acosten el Barça Lassa de futbol sala a la final de la Lliga (2-2, 3-2)

El gol de Dyego des dels sis metres atorga als blaugranes el primer triomf en la semifinal

Adrià Fernández
3 min
Ferrao celebrant el seu gol a la tanda de penals després d'empatar a dos contra el Palma Futsal a les semifinals del títol de lliga

BarcelonaEl primer partit de les semifinals del títol de lliga de futbol sala s'ha decidit a cara o creu. Després d'empatar a dos en els 40 minuts reglamentaris, Barça i Palma han estat incapaços de trencar la igualtat en el marcador en la pròrroga. Els penals han acabat donant el primer triomf de les semifinals als blaugrana. Juanjo ha aturat el llançament de Taffy i Dyego ha fet el gol decisiu que atorga el triomf als d'Andreu Plaza.

Els blaugranes han començat amb velocitat de creuer. Als 50 segons, Ferrao ha obert la llauna marcant, precisament, el seu 50è gol de la temporada. El Palma no ha materialitzat una falta a la frontal de l'àrea i Marcenio ha aconseguit la pilota. Amb un toc subtil i picat, ha assistit Ferrao, que ha marcat davant la sortida de Carlos Barrón. El que es podia preveure com un partit plàcid dels d'Andreu Plaza amb l'embranzida inicial, s'ha vist trastocat per la reacció del Palma.

Dues pèrdues del Barça Lassa li han costat dos gols en el primer temps. Als cinc minuts de partit, Dyego ha errat en la sortida de pilota des de camp propi. Mati Rosa s'ha apoderat de l'esfèrica i ha culminat la seva conducció en solitari amb una perfecta definició per l'escaire esquerre de Juanjo. A poc més d'un minut per arribar al descans, ha arribat l'1-2 a favor del Palma. El porter blaugrana ha fallat en el control d'una pilota dividida deixant la porteria buida; Taffy, molt llest, ha aconseguit col·locar els visitants per davant en el marcador sense oposició sota pals.

El Barça no volia jugar-se l'accés a la final a Son Moix, i és que una de les cinc derrotes que va patir a la fase regular va ser contra el Palma per 3-2. Conscients del que hauria suposat perdre el factor pista, els blaugranes han sortit decidits a remuntar el partit. A la mitja hora, Esquerdinha li ha retornat la paret a Marcenio amb l'esperó i el tanca brasiler ha situat el 2-2 al Palau Blaugrana. Amb les taules al marcador i el partit abocat a la pròrroga, ni Plaza ni Vadillo han ordenat als seus equips a jugar de cinc. Massa risc per a un partit obert, que s'ha acabat decidint fora del temps reglamentari.

Els penals han decantat la balança a favor dels blaugrana

Disputar la pròrroga en 'bonus' ha perjudicat el Palma. Els de balears han anat amb molt de compte a l'hora d'evitar les faltes, però Hamza ha tirat a terra Lozano en la sortida de pilota i l'àrbitre ha assenyalat llançament de doble penal. Barrón, però, ha aturat amb l'espatlla el xut de Ferrao des dels deu metres. A un minut per al final de la pròrroga, Marcenio s'ha col·locat com a cinquè home, buscant crear superioritat, però la pilota no ha entrat i el vencedor del primer partit s'ha acabat decidint a la tanda de penals. Barça i Palma han anotat en els dos primers llançaments, però Juanjo ha aturat amb la cama esquerra el tercer xut de Taffy. Tota la pressió sobre Dyego que, amb molta serenor, ha enviat la canonada al fons de la xarxa despertant l'eufòria dels 3.394 aficionats que s'han desplaçat al Palau Blaugrana.

Amb aquesta victòria als penals, el Barça jugarà el segon partit divendres que ve (21.15, Esport 3) a Son Moix. En cas que els balears aconseguissin la victòria, es disputaria un tercer partit al Palau Blaugrana el dilluns 3 de juny (21.00, Esport 3).

stats