Dakar

Carlos Sainz no aconsegueix el miracle i abandona el Dakar

Els danys estructurals al seu Audi no permeten al pilot madrileny continuar en la cursa

3 min
Carlos Sainz és atès després de l'accident

BarcelonaCarlos Sainz no ha pogut sobreposar-se i abandona el Dakar. El pilot madrileny ha patit un espectacular accident en el quilòmetre cinc de la novena etapa que ja de bon principi semblava que posava punt final a la seva participació en el ral·li més dur del món, però minuts després el pilot madrileny, que ja estava anant cap a l'hospital en helicòpter, ha demanat fer marxa enrere per continuar la cursa. D'aquesta manera, Sainz i el seu copilot han tingut l'oportunitat de reparar part del seu Audi i, gràcies a l'assistència, han pogut arribar a la meta. Els mecànics han intentat reparar el cotxe ja en el bivac per tal de poder sortir en la desena etapa d'aquest dimecres, però no ha estat possible i Sainz abandona definitivament el Dakar.

Quan amb prou feines havien arribat al quilòmetre sis de la novena etapa, el cotxe de Sainz ha aterrat de cara darrere d'una duna i ha fet una volta de campana. En un primer moment s'ha informat que tant ell com el seu copilot, Lucas Cruz, estaven bé, però l'organització ha rectificat pocs instants després explicant que el pilot tenia dolors a la zona dreta del tòrax, motiu pel qual ha estat evacuat en helicòpter i traslladat a l'hospital de Riad (Aràbia Saudita). "Ha tirat la tovallola", deia el compte oficial del Dakar a Twitter.

El gir de guió, però, ha arribat pocs minuts després. En un segon tuit, els organitzadors han informat que Sainz ha demanat a l'helicòpter que fes marxa enrere per reincorporar-se de nou al ral·li: "L'espanyol ha demanat a l'helicòpter medicalitzat que anava cap a l'hospital que tornés enrere i el portés al seu cotxe. Ara ha tornat amb Lucas Cruz i està esperant el vehicle d'assistència". Quatre hores després de l'accident, Sainz i Cruz han aconseguit minimitzar els danys en el seu Audi i han aconseguit travessar la línia de meta a Haradh. L'eufòria d'haver aconseguit arribar s'ha vist truncada quan, hores després, l'equip ha avaluat els danys estructurals en l'Audi arran de l'accident i ha vist impossible continuar competint.

Sainz, ja descartat per a la classificació del Dakar, es va adjudicar la primera etapa d'aquesta edició i va arribar a ser líder durant dues jornades. Va ser el tercer dia de competició quan el seu Audi va patir el trencament d'una ròtula de suspensió. Malgrat que va perdre al voltant de mitja hora, continuava tenint opcions de lluitar pel triomf, però es van esfumar després d'un nou accident en la mateixa zona que el que va patir Peterhansel en la sisena jornada.

Joan Barreda també és baixa

Qui tampoc continuarà en la cursa és el pilot de Torreblanca (Plana Alta) Joan Barreda, que també ha patit una caiguda amb la moto i ha estat evacuat a l'hospital de Riad amb forts dolors a l'esquena. El pilot s'ha trencat la vèrtebra L2 (zona lumbar). Barreda, que havia guanyat la quarta etapa del ral·li tot i tenir una fractura al peu esquerre, anava vuitè a la classificació general. Malgrat la seva tenacitat, les lesions obliguen el castellonenc a dir adeu al que podria ser el seu últim Dakar.

Primera mort d'aquest any al Dakar

Un espectador italià que presenciava en directe la novena etapa del ral·li Dakar ha mort aquest dimarts després de ser atropellat per un dels competidors. L'aficionat estava situat darrere d'una duna i ha estat evacuat en helicòpter per l'assistència mèdica, però ha mort en el trasllat, segons han explicat els organitzadors en un comunicat. Aquest és la primera defunció en l'edició d'enguany del Dakar.

stats