Futbol
Esports 21/07/2016

Paul Pogba tornarà a casa per 120 milions

El Manchester United, disposat a pagar el traspàs més gran de la història

Joan Aureli Raich
2 min
Paul Pogba entrenant amb la selecció francesa

BarcelonaEl Manchester United pagarà 120 milions d'euros per recuperar Paul Pogba, segons els diari l''Équipe'. Si finalment es confirma, es tractarà del traspàs més car de la història del futbol, superant els de Neymar pel Barça o els de Bale o Cristiano Ronaldo pel Reial Madrid.

Tot i que el Juventus de Torí es negava reiteradament a vendre la seva estrella, la voluntat del jugador i la insistència del seu representant, Mino Raiola, han sigut claus per obrir les negociacions amb els 'red devils'. Segons el diari francès, l'equip de Manchester va oferir 101 milions, però els representants de la 'vecchia signora' haurien dit que no negociarien per sota dels 120 milions. Aquest preu no va semblar car als representants del United, que sabien que el migcampista francès és, des de fa diverses temporades, una de les prioritats de José Mourinho per als seus equips. Així, haurien tancat un acord entre clubs situat al voltant d'aquesta xifra i un altre amb el jugador per tal que l'internacional amb França torni a la que fins l'any 2012 havia sigut casa seva a canvi de 13 milions d'euros per temporada durant cinc anys.

Tot i perdre el seu jugador estrella, l'equip torinès pot tancar un gran negoci: fa quatre temporades un jove Pogba de 18 anys va marxar de Manchester per trobar la regularitat que Alex Ferguson no li garantia. Quatre anys després un Pogba 'veterà', amb quatre 'scudettos' i finalista de la Lliga de Campions i de l'Eurocopa, pot tornar a la que va ser la seva llar convertit en una de les primeres estrelles del futbol mundial. Si es confirma l'operació l'equip italià tornarà a ser el que ha ingressat més per traspassar un jugador, tal com ho va ser, l'any 2001, quan el Reial Madrid va pagar 75,1 milions pel que ara és el seu tècnic: Zinedine Zidane. Aquesta operació, a més, permetria al Juventus millorar l'oferta per fitxar el màxim artiller de la lliga italiana la temporada passada, el jugador del Nàpols Gonzalo Higuaín.

El Manchester United, per la seva banda, segueix construint la plantilla que demana Mourinho a cop de talonari i incrementaria la despesa de l'estiu fins a, aproximadament, 202 milions només en traspassos. Fins ara, ha fitxat el defensa del Vila-real Eric Bailly, el migcampista del Borussia Dormund Henrikh Mkhitaryan i Zlatan Ibrahimovic, que havia acabat contracte al PSG.

stats