Esports 03/06/2020

L'esport deixa enrere la pandèmia: Menorca acollirà la primera competició virtual de 'running'

Els organitzadors certificaran les dades enviades pels participants mitjançant un GPS

Ivan Martin
2 min
Els menorquins escolliran el seu propi recorregut per a participar en la cursa virtual.

MaóEls aficionats al running de Menorca estan d’enhorabona perquè l’empresa Elitechip ha organitzat per als dies 13 i 14 de juny la primera competició esportiva virtual després dels mesos més intensos de la pandèmia. L’esdeveniment, Elite Chip Virtual Race, consisteix a recórrer la distància, enregistrar-la en un dispositiu GPS i enviar-la a una central on les dades seran certificades per confeccionar una classificació general. L’objectiu és reunir mig miler d’esportistes entre les tres distàncies proposades: tres, cinc i deu quilòmetres.

El delegat d’Elitechip a l’illa, Guillem Bosch, s’ha mostrat il·lusionat per poder convocar una cita esportiva que permeti “recuperar sensacions”, i assegura que el repte és que els corredors “continuïn pensant en hàbits saludables i continuïn competint evitant aglomeracions i amb l’ús dels sistemes tecnològics que contribueixin al desenvolupament de la prova”. A més, la Virtual Race té un component solidari, perquè tots els doblers que s’hi recaptin es destinaran a la Creu Roja. “El cost de la inscripció és de cinc euros, però si algú vol pagar una quantitat addicional no hi haurà problema. Estam davant un moment excepcional i molta gent necessita recursos per fer front les conseqüències de l’emergència social”, assenyala.

Per això, les empreses col·laboradores i patrocinadors habituals d’Elitechip oferiran lots de productes i material per ser sortejats entre els participants i incentivar la competició. Els recorreguts es poden fer corrent o caminant, i l’edat mínima per inscriure-s'hi és de 16 anys. D’altra banda, Bosch ha confirmat que mantenen la primera Trail Nocturna de Menorca, programada per al 28 de novembre. En aquest sentit, espera que en cas de patir un rebrot de covid-19, les institucions públiques “prenguin ràpidament mesures per aïllar els afectats i evitar un nou confinament, així com la paralització de tota l’economia”.

stats