Bàsquet
Esports 07/06/2022

Pablo Laso rep l'alta després de patir un infart: "La vida m'ha donat un avís"

No es descarta que l'entrenador del Reial Madrid dirigeixi l'equip abans d'acabar la temporada

ARA
2 min
Pablo Laso, en un partit d'aquesta temporada.

BarcelonaL'entrenador del Reial Madrid de bàsquet, Pablo Laso, podria tornar a les banquetes a curt termini malgrat patir un infart i haver de ser intervingut d'urgència dissabte a la nit a l'hospital. Després d'un breu pas per l'UCI, el tècnic vitorià va ser traslladat a planta diumenge i aquest dimarts ja ha anat cap a casa amb l'alta sota el braç. Laso es va sentir malament dissabte al vespre i va decidir visitar el centre mèdic sense ajuda de cap ambulància. Hores després, patiria un atac i passaria pel quiròfan per sotmetre's a un cateterisme. La ràpida intervenció dels doctors va evitar un contratemps més greu.

L'entrenador del Madrid, de 54 anys i que mai havia tingut cap problema de cor, no podrà dirigir el seu equip aquest dimarts en el tercer partit de semifinals de la Lliga Endesa contra el Bitci Baskonia, en una sèrie que els blancs dominen per un còmode 2-0. El substituirà Chus Mateo, el seu ajudant principal, en aquest compromís contra el conjunt basc (21 h, #Vamos), però està per veure si també ho farà en una hipotètica final del torneig contra el Barça o la Penya, que disputen l'altra semifinal (1-1). Els metges recomanen a Laso que canviï algunes rutines en el dia a dia per evitar nous ensurts (alimentació i exercici), però veuen compatible la seva recuperació amb tornar a les banquetes. "Ja soc a casa i em trobo perfectament. He tingut la sort que la vida m'ha donat un avís. Tinc força i ganes per tornar com més aviat millor", ha escrit a través del Twitter, en què ha publicat una foto somrient.

Tot i que les previsions eren que Laso hauria de fer un parèntesi professional, no es descarta que pugui dirigir el seu equip a les finals de la Lliga, abans de la fi d'aquesta temporada. Té contracte fins al 2023 amb el Madrid, que el va fitxar el 2011 i l'ha convertit en l'entrenador que més partits ha dirigit en tota la seva història, i que ha superat una altra llegenda com Lolo Sainz. El seu palmarès són cinc Lligues Endesa, sis Copes del Rei i dues Eurolligues. Recentment va estar a punt de reeditar la competició continental després d'eliminar el Barça a les semifinals de la final four de Belgrad i perdre la final contra l'Anadolu Efes.

stats