CICLISME
Esports 14/02/2013

Joaquim Rodríguez suma un triomf de gran nivell a l'etapa reina del Tour d'Oman

El català ha superat Chris Froome, Cadel Evans, Alberto Contador i Vincenzo Nibali en la seva primera victòria del 2013, un dia abans que el TAS anunciï la categoria del seu equip, el Katiuixa

Albert Rabadan
1 min
'Purito' Rodriguez, guanyant una etapa a Oman

BarcelonaEl ciclista català Joaquim Rodríguez, vencedor del rànquing mundial UCI WorldTour de la passada temporada, ha engegat el seu comptador de victòries de l'any 2013 amb un prestigiós triomf a l'etapa reina del Tour d'Oman, decidida a l'espectacular arribada en altura de Jabal Al Akhdhar ("muntanya verda").

El Purito ha atacat la resta de favorits en l'últim quilòmetre d'una cursa amb una participació digna de Tour de França. Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) ha fet la selecció amb un primer atac, i el vallesà s'ha acabat disputant la victòria amb el madrileny, Chris Froome (Sky), Cadel Evans (BMC) i Vincenzo Nibali (Astana), tots ells guanyadors de grans voltes amb l'excepció de Froome, el nou líder de la general, que va ser segon al passat Tour de França.

Aquesta podria ser la darrera competició que el ciclista vallesà disputi amb el mallot de l'equip rus Katiuixa, ja que demà al matí s'anunciarà la decisió del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) sobre la categoria de l'equip. Si el TAS no accepta el recurs presentat per l'equip de Viatxeslav Ekimov i aquest es queda amb una llicència continental professional -que no assegura la presència a les grans curses-, Rodríguez té previst fitxar per un nou equip que sí que tingui llicència WorldTour.

stats