MOTOCICLISME - MOTO3
Esports 31/05/2015

Oliveira dóna al motociclisme portuguès la seva primera victòria a Moto3

El portuguès aconsegueix el primer triomf i puja al podi acompanyat de Danny Kent (que segueix sent el líder del Mundial de Moto3) i de Romano Fenati

Efe
2 min
Miguel Oliveira ha guanyat la cursa de Moto3 del GP d'Itàlia / ETTORE FERRARI / EFE

MugelloEl portuguès Miguel Oliveira (KTM) ha aconseguit la primera victòria del motociclisme portuguès en el campionat del món en vèncer la cursa de Moto3 del Gran Premi d'Itàlia en un atapeït esprint final al britànic Danny Kent (Honda) i l'italià Romano Fenati (KTM). Danny Kent continua com a líder del Mundial i augmenta el seu avantatge fins als 46 punts (arribava a Itàlia amb 37 punts de diferència) respecte a l'italià Enea Bastianini (Honda), qui només ha pogut aconseguir la cinquena posició.

Un cop més, res més apagar-se el semàfor, l'autor del millor temps d'entrenaments i líder del mundial, el britànic Danny Kent, ha agafat el comandament de la cursa, encara que de seguida s'ha posat a la seva estela l'italià Romano Fenati (KTM) i tots dos han protagonitzat des dels primers compassos un espectacular duel d'avançaments al que també s'hi ha sumat l'italià Francesco Bagnaia (Mahindra).

A ritme de volta ràpida ja des de la segona volta, Danny Kent ha intentat escapar-se, però en un traçat com el de Mugello s'ha format un grup de vuit corredors que s'han enganxat al líder i han obert terra pel mig respecte als seus perseguidors, amb voltes ràpides successives de Fenati, Kornfeil i el sud-africà Brad Binder.

Però abans de arribar-se al primer terç de la cursa ja hi havia al capdavant un grup de fins a 18 pilots amb tots els favorits a la victòria en ell i amb un Danny Kent, líder del campionat, que semblava no voler tenir problemes i deixava fer als seus rivals des d'una discreta desena posició.

El ritme imposat ha anat deixant enrere a alguns pilots i el grup s'ha reduït a 13, amb el portuguès Miguel Oliveira (KTM) tirant al capdavant. Però els canvis i els avançaments han estat una constant pràcticament durant tota la carrera, sense que cap dels seus protagonistes cedís un mil·límetre al rival. Com sol succeir a Mugello, el grup s'ho jugaria tot en una última volta d'infart, en què ha entrat com a líder de la cursa Miguel Oliveira però amb tots els seus rivals a rebuf.

Així, en l'apurada de frenada de final de recta Romano Fenati i Francesco Bagnaia han superat el portuguès, però Oliveira els ha tornat l'avançament poc després. En el compromès revolt d'entrada a la recta de meta, Miguel Oliveira ha sabut aguantar el tipus a tots els seus rivals i adjudicar-se una victòria que és la primera del motociclisme portuguès i que li permet ascendir des de la vuitena a la quarta posició del campionat.

El valencià Jorge Navarro (Estrella Galicia 0'0 Honda) ha acabat en la setena posició, amb Isaac Viñales (Husqvarna), vuitè.

stats