FUTBOL
Esports 15/11/2013

Espanya arriba a Malabo per jugar un amistós marcat per la polèmica amb Guinea Equatorial

Diferents organitzacions afirmen que serà un acte propagandístic del règim de Teodoro Obiang

Ara
1 min

BarcelonaLa selecció espanyola de futbol ha aterrat a Malabo, Guinea Equatorial, on aquest dissabte jugarà un amistós contra la selecció local. L'equip espanyol, que posteriorment jugarà un segon partit a Johannesburg amb cinc integrants del Barça, s'entrenarà al Nou Estadi de Malabo.

El partit arriba marcat per la polèmica, ja que diferents organitzacions han demanat el boicot del matx perquè consideren que es tracta d'un acte propagandístic del règim dictatorial de Teodoro Obiang. Segons organitzacions com Humans Rights Watch o Amnistia Internacional, aquest estat no garanteix el dret d'expressió, associació política i premsa. Durant els darrers dies els futbolistes no s'han volgut pronunciar. La RFEF ha fet el mateix.

El secretari general del Partit Democràtic local, Jerónimo Osa Osa, ha lamentat la politització del partit afirmant que "constatem la ignorància d'alguns partits polítics espanyols, que fan servir paraules brutals per parlar d'un estat que no deixa de desenvolupar-se en tots els sentits".

A la selecció guineana juga el català fill de guineà Juvenal, ara al Cornellà, i el davanter del Mallorca Emilio Nsue.

Durant la primera roda de premsa en terres africanes, el seleccionador Vicente Del Bosque ha confirmat que ha renovat amb la RFEF fins a l'any 2016.

stats