Barça Femení

La nova vida de Fridolina Rolfö

La futbolista del Barça ha tornat per la porta gran després d'estar sis mesos allunyada dels terrenys de joc

3 min
Fridolina Rolfö celebrant un dels gols amb la resta de l'equip

Barcelona“Quant de temps tenim?”, contesta rient Fridolina Rolfö a la pregunta sobre com ha estat el seu procés des que va patir la lesió fins al retorn. “Ha estat un camí molt llarg. Estar allunyada de l'equip durant sis mesos ha estat dur, però el fet de tornar ara em fa gaudir cada minut que estic sobre el terreny de joc. Així que estic molt contenta de tornar amb l'equip”. Amb aquestes paraules, acompanyada d'un somriure a la cara, valora el seu retorn al Johan Cruyff després d'un procés complicat, però finalment, gratificant. El Barça torna a somriure, igual que Rolfö.

Va ser intervinguda del menisc del genoll dret a principis de setembre. Després d'arrossegar molèsties durant la temporada passada, la jugadora va optar per passar per quiròfan. Fa poc més d'una setmana que va reaparèixer als terrenys de joc, al cap de sis mesos i disset dies de l'operació. Dos-cents tres dies després de disputar el seu darrer partit. Aleshores, Suècia es jugava el tercer lloc d'un Mundial tacat pel calvari organitzat per Vilda, Rubiales i la Federació en general.

La seva temporada tot just comença a mitjans de març. Però això no és cap problema. Ni per a ella ni per a Jonatan Giráldez. Així valora l'entrenador el retorn de Rolfö a les portes dels quarts de final de la Champions contra el Brann noruec: “Està entrant a poc a poc. S'ha de trencar el gel quan tornes d'una lesió de llarga durada i també s'ha de trencar quan tornes a jugar d'inici. Necessitava sortir d'inici i ha fet un gran partit. D'ella n'espero moltíssim i espero la seva millor versió”. Estimada per les companyes i l'staff, Rolfö és capital en els plans de Giráldez.

Realitzada, satisfeta i contenta es mostra la jugadora des que va disputar els seus primers minuts a San Mamés. Rolfö ha anat sumant estones en tres partits des del 7 de març. El cap de setmana passat, contra el Tenerife, la sueca es va estrenar en l'onze inicial, i amb nou minuts en va tenir prou per demostrar la seva qualitat i obrir la llauna.

Compromesa amb les seccions del club

Per les instal·lacions de la Ciutat Esportiva passen milers de persones durant el dia. Hi ha un espai habilitat on coincideixen els esportistes lesionats del club. De les lesions se'n pot treure aprenentatges i, fins i tot, amistats en els casos de llarga durada. Va passar amb Alexia, Rolfö i Mapi León, que continua amb el seu procés de recuperació, i amb Sergio Lozano i Álex Yepes, del futbol sala masculí.

Durant aquests sis mesos, la futbolista ha compartit espai i temps amb Sergio Lozano, amb qui ha fet amistat. El capità de futbol sala es va trencar el lligament creuat anterior del genoll dret l'any passat, per la qual cosa ell i Rolfö es van conèixer mentre es recuperaven de les seves respectives intervencions quirúrgiques.

“Gràcies pel teu suport. Ho hem aconseguit, company de recuperació”, va dir la jugadora del Barça, cosa a la qual el capità de futbol sala va respondre que “la Frido és una crac dins i fora de la gespa”. Amistat, admiració i suport han estat presents en els retorns d'un i altre, i, darrerament, han estat habituals tant a la llotja del Palau com a la del Johan Cruyff.

Lozano FCB FEM
Lozano FCB FEM

De lateral a extrem i viceversa

Rolfö va arribar com a extrem l'estiu del 2021 procedent del Wolfsburg per reforçar un equip que acabava de guanyar el triplet, i el tècnic gallec l'ha reconvertit en una de les millors laterals del món. D'aquí la doble arma per banda dreta. De moment, les quatre estones que ha jugat ha ocupat la posició de lateral, en substitució d'Ona Batlle, que, malgrat ser dretana, gràcies a la seva polivalència i qualitat s'ha afermat a la banda esquerra.

La idea és que en les grans cites i partits importants la sueca avanci línies i ocupi la seva posició d'extrem. La seva posició, en un principi, natural. Amb l'entitat blaugrana suma 27 dianes en 82 partits. El gener de 2023, Rolfö va ampliar el seu contracte amb l'entitat catalana fins al 2026, i en aquestes negociacions, club i jugadora van posar sobre la taula aquesta opció d'estar més present en zona d'atac, la qual cosa va ser aprovada per les dues parts.

El gran dubte queda ara amb la posició de Batlle i el gran moment de forma de Lucy Bronze per banda dreta. D'aquesta manera, Jonatan Giráldez haurà d'esprémer-se el cap per collar peces a una defensa sobrepoblada, i de qualitat, amb figures com Ona Batlle, Lucy Bronze i Fridolina Rolfö.

D'aquesta manera valorava Fridolina Rolfö el seu procés des que es va lesionar fins la seva recuperació
stats