FUTBOL - SEGONA DIVISIÓ
Esports 26/11/2016

Una nova oportunitat d’enganxar-se a la zona alta

Mallorca i Elx estan situats a l’equador de la classificació amb 19 punts

Ara Balears
2 min
Després d’empatar a casa davant el Sevilla Atlètic, el Mallorca no es pot permetre més ensopegades si es vol aferrar a la zona de privilegi.

PalmaAvui al migdia, a la hora del vermut, el Mallorca té una nova oportunitat d’enganxar-se a la zona alta de la classificació. S’enfronta a l’Elx, un conjunt que, com els vermells, està situat a l’equador de la taula. Ambdós sumen 19 punts i es troben davant una nova ocasió per mantenir-se prop dels llocs de privilegi. És la recerca d’una regularitat que cap dels dos equips ha acabat de trobar. Dos conjunts dissenyats amb un idèntic objectiu: tornar a la Primera Divisió. El conjunt de Fernando Vázquez mirarà de confirmar que la victòria de fa 15 dies a Còrdova, la primera fora camp de la temporada, no va ser un miratge. Els valencians, per la seva banda, volen oblidar la dura derrota que patiren al camp de l’Almeria.

El Martínez Valero d’Elx és un camp agredolç per al mallorquinisme. Només hi ha obtingut una victòria. Va ser en la final de la Copa del Rei de 2003, l’únic títol de les vitrines vermelles. La resta d’ocasions que el Mallorca l’ha visitat, no hi ha aconseguit guanyar mai.

Recanvis als laterals

Una de les principals preocupacions de l’equip és recuperar la solidesa defensiva mostrada a l’inici de la temporada i, alhora, mantenir el nivell ofensiu mostrat en els darrers duels. En aquesta ocasió, però, Vázquez haurà de suplir les baixes dels dos laterals titulars, Joan Oriol i Eduard Campabadal. El tècnic de Castrofeito ja va avançar que Biel Company seria el substitut d’Oriol al lateral esquerre; per tant, tot sembla indicar, tal com s’ha vist en els entrenaments d’aquesta setmana, que serà Pleguezuelo el que ocuparà el lateral dret.

Qui tampoc podrà ser a la banqueta del “camp més gran d’Espanya”, tal com el va definir en la prèvia, serà Vázquez. L’entrenador vermell haurà de complir el primer dels dos partits de sanció que li van imposar per l’expulsió que va patir en el partit de la setmana passada davant el Sevilla Atlètic. Així, haurà de ser el seu segon, Óscar Bouzón, qui es planti a peu de camp.

A banda dels canvis obligats als laterals, no es preveu que el Mallorca presenti més novetats. Moutinho va entrar a la convocatòria després d’haver patit molèsties durant la setmana, i tot sembla indicar que mantindrà el seu lloc en l’onze titular.

L’entrenador de l’Elx, Alberto Toril, ha demanat als seus homes que tornin als orígens de la temporada per mirar de monopolitzar la possessió de la pilota i per explotar la capacitat ofensiva de l’equip, el màxim realitzador de la categoria. En aquest sentit, l’equip valencià té una baixa significativa, la del seu màxim golejador, Juan Francisco Martínez Nino.

stats