TENIS
Esports 24/06/2015

"No consentiré a Cardenal que em faci passar per un xoriço", diu el president de la Federació Espanyola de Tenis

Escañuela ha carregat contra el president del Consell Superior d'Esports (CSD) després d'haver estat inhabilitat per un mes pel Tribunal Administratiu de l'Esport per no haver facilitat al CSD la documentació necessària per fer una auditoria

Efe
1 min
José Luis Escañuela, president de la Federació Espanyola de Tenis, i Gala León, capitana de la Davis / FERNANDO VILLAR / EFE

MadridJosé Luis Escañuela, inhabilitat aquest dimecres per un mes pel Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) del seu càrrec com a president de la Federació Espanyola de Tenis (RFET), i Gala León, directora esportiva i capitana de l'equip de Copa Davis, han assenyalat que no dimitiran dels seus càrrecs, passi el que passi.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació al Comitè Olímpic Espanyol, on Escañuela ha conegut la decisió del TAD, el directiu ha assenyalat que se sentia "especialment orgullós de rebre la notícia exercint la seva llibertat d'expressió", i ha anunciat que durant aquesta mateixa tarda expressaria què farà. "Ja veuré el que em plantejo i faig", ha dit Escañuela. "Fins que no vegem la documentació sobre la inhabilitació no podrem reaccionar", ha afegit per la seva banda Olvido Aguilera, vicepresidenta de la RFET.

També ha dit que passi el que passi, Gala León s'asseurà a la cadira de capitana contra Rússia, del 17 al 19 de juliol a Vladivostok, en l'eliminatòria per l'intent de tornar al Grup Mundial. "S'hi asseurà sí o sí", ha dit Escañuela, mentre que Olvido Aguilera ha acusat el Consell Superior d'Esports d'haver filtrat nombroses informacions als mitjans de comunicació en aquests deu mesos des que Gala va ser nomenada.

"No consentiré al senyor Cardenal [president del CSD] que intenti fer-me passar per un xoriço", ha dit Escañuela sobre el president del Consell Superior d'Esports, i ha afegit: "Em defensaré absolutament de tot això, perquè és la meva obligació ètica i personal". Segons Escañuela, s'està intentant que caigui ell com a president "perquè després treguin la capitana i posin qui sap qui".

stats