Esports 11/07/2016

Nit d'aldarulls i celebracions en un París tenyit amb els colors de Portugal

Gairebé 50 detinguts a prop de la Torre Eiffel per incidents entre aficionats i la policia francesa, que va llançar gasos lacrimògens

R.r.
2 min
Aficionats portuguesos celebren el triomf pels carrers de París

BarcelonaSi sobre la gespa va ser una selecció defensiva, Portugal, la que va tancar amb triomf una Eurocopa en què va destacar el futbol defensiu. Fora, els incidents van tancar una edició marcada pels aldarulls i les baralles protagonitzades per les diverses aficions. Tot i la relativa pau viscuda en les últimes fases del torneig, durant la final van repetir-se els incidents, que van portar la policia local a dur a terme prop de mig centenar de detencions d'aficionats a la zona propera a la 'fan zone' instal·lada a prop de la Torre Eiffel.

Els incidents van començar quan nombrosos aficionats van intentar entrar al recinte de la 'fan zone', tancat des de les 19 hores, dues hores abans del partit, per trobar-se completament plena, amb prop de 90.000 espectadors congregats en aquell espai. L'enfrontament va derivar en el llançament d'objectes, papereres, contenidors, motos i cotxes cremats, que van obligar la policia a utilitzar gasos lacrimògens i canons d'aigua. També es van trencar alguns aparadors de botigues. Prop de 6.800 agents de policia s'havien desplegat per tota la ciutat per vigilar aquest partit. 1.300 d'aquests agents eren a prop del recinte de Saint-Denis. No va ser fins ben entrada la nit que la situació es va calmar, especialment arran del final del partit i de la celebració portuguesa.

L'alegria portuguesa, l'altra cara

I és que tot i l'ús d'algunes bengales, l'ambient festiu va prevaldre sobre els incidents en una nit marcada per les celebracions dels aficionats portuguesos, que van tenyir de vermell i verd –els colors de la bandera de Portugal– els carrers de la capital francesa. Els mateixos colors, fins i tot, van aparèixer a la Torre Eiffel, que es va il·luminar com a gest cap al país vencedor de l'Eurocopa, en un signe de gran esportivitat per part dels francesos.

La Torre Eiffel va tenyir-se amb els colors de la bandera de Portugal
stats