FUTBOL
Esports 24/10/2019

El Mundial amb 24 clubs es jugarà a la Xina entre el juny i el juliol del 2021

La FIFA no ha tancat la forma de classificació, que ara per ara pot deixar clubs com el Barça fora

Efe
2 min
Gianni Infantino, president de la FIFA

MadridEl primer Mundial de Clubs amb 24 equips es disputarà entre el juny i el juliol del 2021 a la Xina, segons ha decidit aquest dijous "per unanimitat" el Consell de la FIFA, reunit a Xangai. La FIFA i el comitè organitzador xinès decidiran les seus, mentre que "el model de participació que determini els clubs classificats de cada confederació" es determinarà després d'un procés de consultes entre la Federació Internacional i les sis confederacions.

D'aquesta manera, el Consell no ha tancat un dels aspectes més polèmics del nou Mundial, que es jugarà cada quatre anys i que substitueix l'actual: la forma de classificació, que podria deixar fora grans clubs europeus. En principi, la UEFA compta amb 8 places i, segons el primer criteri, aquestes serien ocupades pels guanyadors de la Lliga de Campions i de la Lliga Europa. Reial Madrid i Liverpool (guanyadors de la Champions el 2018 i el 2019), més Atlètic de Madrid i Chelsea (vencedors de la Lliga Europa els dos últims anys) ja estan classificats.

Segons aquest criteri, podrien quedar-se al marge de la competició clubs com el Juventus o el Barça, en cas que no guanyessin la Lliga de Campions, de manera que dins de la FIFA també s'estudia la possibilitat de reservar algun tipus d'invitació.

Amèrica del Sud, amb sis contingents, ha proposat per mitjà de la Conmebol que hi participin els guanyadors de la Copa Libertadores i la Copa Sud-americana 2019 i 2020 i podrien oferir també dues places als guanyadors de la Supercopa, la competició que ha recuperat la Confederació Sud-americana i que disputaran els clubs que s'han adjudicat en alguna ocasió la Libertadores. La resta de places (10) es repartiran entre la Concacaf (3), Àfrica (3), Àsia (3) i Oceania (1).

El Consell també ha aprovat destinar 1.000 milions de dòlars al futbol femení per al cicle 2019-2022, fet que suposa 500 milions més dels que ja havien estat aprovats per a aquest quadrienni i que que s'agafaran del fons de reserves de la FIFA.

L'elecció del Mundial del 2030, al qual ja han mostrat la seva intenció de presentar candidatures Espanya-Portugal i una altra conjunta d'Argentina-Uruguai-Xile-Paraguai, es farà durant el 74è Congrés de la FIFA l'any 2024. A més, s'ha decidit que el 2021 Indonèsia aculli el Mundial sub-20, el Perú el sub-17 i Rússia el Mundial de Futbol Platja.

stats