Polèmica
Esports 13/09/2022

Multen amb 17.400 euros el menorquí Sergi Llull per talar arbres de casa seva il·legalment

El jugador va incomplir un estudi de l'arbrat de l'Ajuntament de Pozuelo i la normativa municipal

ARA Balears
1 min
El menorquí Sergi Llull, en una imatge d'arxiu

PalmaEl menorquí Sergi Llull ha estat multat amb 17.400 euros per talar diversos arbres de la seva casa a Pozuelo (Madrid), tot i que l'ajuntament del municipi va indicar-li en el permís d'obres que no ho podia fer, ja que es tractava d'arbres protegits. Segons ha informat Vanitatis, l'esportista illenc del Reial Madrid va reconèixer els fets i va pagar la multa dins el període establert, de manera que s'estalvià un 40% de l'import.

Quan Llull va sol·licitar el permís d'obres des de l'Ajuntament de Pozuelo dugueren a terme un estudi de l'arbrat del seu xalet i marcaren diversos arbres que tenia a casa com protegits i l'informaren que no els podia talar. La constructora que duia a terme les obres va fer cas omís de la normativa marcada pel consistori de la localitat madrilenya i els va talar igualment.

Un cop acabaren les obres, diversos tècnics del consistori acudiren al xalet de l'esportista menorquí i li imposaren dues sancions, una greu i una molt greu. La sanció molt greu va ser per tala d'arbres protegits i la greu per incomplir les mesures de protecció dels arbres que dictamina l'Ajuntament de Pozuelo. En aquest cas, la normativa obliga a donar un nombre determinat d'arbres al viver municipal per cada exemplar tallat; per tant, a més de talar els exemplars protegits il·legalment tampoc va complir aquesta normativa.

Per la tala il·legal d'arbres el jugador del Reial Madrid va pagar una multa de 10.684 euros, mentre que per incomplir la normativa municipal la sanció va ser de 6.772 euros. Cal recordar que la sanció era molt més elevada, però com que el jugador va pagar dins el període establert per l'administració es va estalviar el 40% de l'import inicial.

stats