MOTOCICLISME - MOTOGP
Esports 13/09/2015

Marc Márquez guanya a Misano aprofitant el desastre de les Yamaha

Jorge Lorenzo cau i Valentino Rossi perd les opcions de podi per entrar a canviar per segon cop de moto massa tard

Nuria García
2 min
Marc Márquez celebra al podi el triomf a Misano / MAX ROSSI / REUTERS

BarcelonaMarc Márquez ja pot tatxar el nom del circuit de Misano de la llista de tasques pendents. Des que va arribar a MotoGP, Márquez no havia aconseguit guanyar en aquest traçat, però aquest diumenge ha aconseguit un gran triomf. Potser tard per reenganxar-se a la lluita pel títol, però que l'omple de moral de cara al tram final de temporada, després d'un inici ple de dubtes a causa del rendiment de l'Honda.

La cursa ha estat marcada per la pluja que ha caigut just quan els pilots han arrencat els motors. Això ha provocat que haguessin d'entrar a boxs a canviar de moto i sortir de nou amb la moto amb pneumàtics de pluja. Lorenzo, Rossi i Márquez hi han entrat plegats i han mantingut les posicions durant unes voltes. Però unes voltes més tard ha deixat de ploure i, amb la pista assecant-se ràpidament, els pilots han hagut de tornar a canviar de moto.

Dels capdavanters, Márquez ha estat el primer que ha fet el canvi, a 10 voltes per al final. Quan ha tornat a la pista, el de Cervera rodava nou segons més ràpid que Lorenzo i Rossi, que mantenien els pneumàtics de pluja. Quan Lorenzo s'ha adonat d'aquesta diferència, ha decidit entrar, just tres voltes més tard del que li havia demanat el seu equip a través de la pissarra. Rossi encara ha esperat una volta més, i quan l'italià ha entrat a boxs, s'ha produït un cop de teatre: Lorenzo se sortia mínimament de la traçada seca de la pista i rodolava per terra. Rossi s'incorporava a la pista en la cinquena posició, conscient que les opcions de podi i de triomf les havia perdut. Tot i això, l'italià manté el lideratge del Mundial de MotoGP per davant de Jorge Lorenzo.

El podi l'han completat Bradley Smith i Scott Redding, que al parc tancat no es creien el que havien aconseguit.

stats