MOTOGP
Esports 17/12/2019

El pilot de MotoGP Andrea Iannone, suspès temporalment per dopatge

El control es va fer durant el GP de Sepang i la suspensió és des d'aquest dimarts fins a nou avís

Nuria García
2 min
Andrea Iannone, al box de l'equip Aprilia

BarcelonaEl pilot italià de MotoGP Andrea Iannone ha estat suspès temporalment per la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) després d'haver donat positiu en un control antidopatge que es va fer durant el Gran Premi de Malàisia de MotoGP disputat el 3 de novembre al traçat de Sepang.

Segons el comunicat de la FIM, l'ens ha decidit prendre aquesta mesura després de rebre un informe d'un laboratori alemany acreditat per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) en què s'assegura que es va trobar un esteroide anabòlic en una mostra d'orina recollida al pilot d'Aprilia durant el Gran Premi de Malàisia d'aquest any.

"Andrea Iannone està suspès provisionalment amb efectes a partir del 17 de desembre del 2019. Per tant, se li prohibeix participar en qualsevol competició o activitat de motociclisme fins a un nou avís", indica el comunicat, que explica que el pilot italià té dret a "sol·licitar i assistir" a l'anàlisi de la mostra B recollida en el mateix moment que la que ha donat positiu.

Primer positiu des del 2012

Aquest positiu de Iannone és el primer cas de dopatge en el pàdoc del Mundial de MotoGP des del 2012, quan el pilot de Moto2 Anthony West va donar positiu per metilhexanamina. El pilot va al·legar que aquesta substància havia entrat al seu cos a través d'una beguda energètica i la FIM li va imposar un mes de sanció. L'AMA va recórrer la sanció al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport perquè considerava que la sanció era insuficient i finalment West va estar suspès 18 mesos.

De fet, no és estrany que els pilots de la categoria reina del campionat del món reclamin controls més durs al Mundial. L'any passat el pilot britànic Cal Crutchlow va criticar el que per a ell és un control de dopatge insuficient en una entrevista al portal Crash.net. "Els controls són terribles, però no dic res que no hagi dit ja durant els últims quatre anys. El sistema és simplement una merda. ¿Com es poden seleccionar a l'atzar només tres pilots per fer el test? Si passo un test un any, sé que l'any següent no em tocarà. De fet, jo no he passat cap control en els últims dos anys", va apuntar.

stats