Curses de muntanya
Esports 23/08/2022

Mor un corredor brasiler a l'Ultra Trail del Mont Blanc

És la segona mort en dos anys, després de la d'un participant txec l'any passat

Oriol Cartró
2 min
FazH nMWAAIE5D1

BarcelonaL'organització de l'Ultra Trail del Mont Blanc ha informat aquest dimarts al matí de la mort d'un corredor brasiler a la prova PTL, que s'ha disputat de matinada. Malgrat que l'equip de rescat en helicòpter ha pogut arribar al lloc dels fets, a prop del refugi de Plan Glacier, només ha pogut confirmar la mort del participant, que ha caigut. L'accident s'ha produït quan l'esportista anava amb el seu equip per "l'itinerari oficial, abalisat de forma permanent i equipat", segons el comunicat de la cursa.

La prova PTL (Petite Trotte à Léon) és una carrera de 300 quilòmetres i 26.000 metres de desnivell. És la primera cursa de la setmana de l'Ultra Trail de Mont Blanc, la ultramarató de muntanya que es disputa cada any en el marc de l'Ultra Trail World Series. Amb una distància d'uns 171 quilòmetres i un desnivell positiu d'uns 10.000 metres, es considera la carrera a peu de trail running més prestigiosa del món, a més de ser una de les més nombroses, amb al voltant de 2.500 participants, i es realitza per equips de dos o tres corredors, seleccionats d'acord amb la seva experiència.

Es repeteix la tragèdia

L'any passat també hi va haver un accident mortal. Un any després que es tornés a disputar la competició, ja que el 2020 es va cancel·lar per la pandèmia, un corredor txec de 35 anys va morir per una caiguda mentre baixava al Passeur de Pralognan, a la cursa TDS. L'esportista va relliscar per la pluja que queia en aquell moment i, malgrat l'assistència amb helicòpter i l'evacuació del corredor, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

A diferència de l'any passat, quan es va decidir suspendre la cursa per la mort del corredor txec, l'organització ha decidit, un cop informats tots els equips, que la prova continuï i sigui cada equip qui decideixi lliurement si vol continuar endavant amb la competició. La prova de l'any passat, després de la tragèdia, només la van poder acabar els corredors que ja havien passat pel punt on va haver-hi l'accident. A més, molts corredors van haver de ser evacuats amb signes d'hipotèrmia per les adverses condicions meteorològiques, fet que va provocar la mort del corredor txec.

Pau Capell vol repetir l'èxit del 2019

El corredor santboià tornarà a córrer l’Ultra Trail del Mont Blanc, que ja va guanyar el 2019. Després d'aconseguir la victòria fa dos anys, l'esportista de Sant Boi de Llobregat va assegurar-se el títol de l'Ultra Trail World Tour, ja que va guanyar quatre proves del calendari. Va ser el segon títol consecutiu per a Pau Capell, que ja va guanyar el títol el 2018 gràcies a les victòries obtingudes en dues curses i a haver pujat al podi en tres més.

Pau Capell celebrant la victòria el 2019.

El 2020, tot i no haver-hi prova per la pandèmia, Capell va córrer en solitari la cursa en el repte Breaking20, però no va batre el rècord que va assolir ell mateix el 2019 i va acabar la cursa en 21 hores i 17 minuts, vers les 20 hores i 19 minuts que li van permetre guanyar la prestigiosa cursa.

stats