Esports 02/04/2021

El moment de ser valents i apostar pel Girona

Un triomf a Montilivi contra la Ponferradina li permetria situar-se a un pas del 'play-off'

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona, en un entrenament a Montilivi

GIRONA“Ningú ens posarà més pressió que nosaltres mateixos. Volem guanyar i sortirem a fer-ho, és el moment de ser valents i apostar”, valora Francisco, l’entrenador d’un Girona que disposa de l’oportunitat d’acabar el dissabte sentint papallones a l’estómac. Si el conjunt gironí derrota la Ponferradina a Montilivi (16 hores, Movistar LaLiga) se situarà a la setena posició de la classificació. I la pitjor previsió –guanyant, esclar– indica que es quedarà a tres punts del Rayo Vallecano, el sisè classificat i l'últim que ara mateix tindria el dret a jugar el play-off d’ascens a Primera. Fins aquí, i comptant que el Rayo té un partit pendent, res que no hagi pogut passar en jornades anteriors. La diferència és que la setmana que ve torna a haver-hi un duel directe, perquè el Girona visita Vallecas. Més emoció, impossible. Sobretot quan pocs hi comptaven.

Però de res serveix treure la calculadora i posar-se a fer números si primer no es fa la feina. Instal·lat en el vuitè lloc, per ser sisè abans haurà de ser setè. Hi ajuda la dinàmica, que recorda que el Girona porta quatre partits invicte i només n’ha perdut un dels últims vuit. “Potser durant l’últim mes el joc no ha sigut gaire fluid, però sempre hem plantat cara, independentment del rival que tinguéssim al davant. És evident que si juguem bé tindrem moltes més opcions de guanyar, però també és una realitat que en tindrem moltes menys si deixem de ser competitius”, assegura el tècnic d’un equip que no podrà comptar amb els sancionats Juanpe i Monchu i el lesionat Pablo Moreno.

Un calendari atapeït obliga a seguir repartint els minuts per gestionar el vestidor de la millor manera possible. La càrrega física es nota, sobretot després d’una primera volta amb una rotació molt curta. “Anem alternant les alineacions i l’objectiu és que tothom doni el màxim perquè així augmenti el nivell col·lectiu”, repeteix Francisco, que valora la presència d’inici de Stuani tot i haver sortit els dos últims duels des de la banqueta per unes molèsties. “S'està entrenant amb normalitat i ja ha tingut alguns minuts, però desitgem que vagi a més perquè ja sabeu la importància que té. Que sigui titular és una opció, sí”. L’altra novetat ofensiva podria ser Yoel Bárcenas. Jugui qui jugui, el Girona farà bé de posar fi a la col·lecció d’errors individuals que acumula. “Estem conscienciats en solucionar-ho, perquè ho estem pagant car. Però això també té a veure amb el fet que som agressius en la pressió”, finalitza l’entrenador blanc-i-vermell.

stats