NATACIÓ
Esports 24/07/2015

Mireia Belmonte decidirà diumenge si participa als Mundials de Kazan

La nedadora badalonina té molèsties a l'espatlla i el seu entorn més directe li recomana no viatjar fins a la ciutat russa

Efe
2 min
Mireia Belmonte

Sant Cugat del VallèsMireia Belmonte ha anunciat que diumenge que ve, 26 de juliol, prendrà la decisió definitiva de si participa en els Mundials de Kazan, si bé ha admès que el seu entorn més directe li aconsella que no viatgi a Rússia.

Encara ranquejant de les seves molèsties a l'espatlla, la medallista olímpica passarà aquest divendres una última prova mèdica i diumenge que ve farà un últim assaig a ritme de competició que determinaran la seva participació en les proves de 400 metres lliure, 200 i 400 metres estils i 200 metres papallona.

"Em trobo bé nedant en els últims entrenaments i veurem què tal diumenge", ha explicat Belmonte, que, en la jornada de portes obertes als mitjans de comunicació prèvia als Mundials de Kazan també ha obert la porta a viatjar a Rússia sense tenir cent per cent assegurada la seva participació.

La nedadora de Badalona, que ja ha renunciat a nedar en les proves de piscina en línia de 800 i 1.500 metres, així com els 5 quilòmetres en aigües obertes, ha admès que es troba una mica millor dels seus problemes físics a l'espatlla, si bé segueix patint dolor.

"Em trobo millor que fa uns dies, el dolor ha disminuït una mica, però encara segueixo amb molèsties", ha explicat Mireia, que ha deixat clar que l'última paraula sobre la decisió la té ella.

Això no obstant, ha admès que tant el seu entrenador, Fred Vergnoux, com els metges i la seva família preferiria que es quedés a casa recuperant-se i afrontar, així, l'any olímpic al cent per cent.

"Tinc la sort de tenir un entorn fantàstic que em dóna suport en totes la decisions que prenc, encara que ara vagi una mica en contra de tots", ha revelat.

Una de les persones més importants en la carrera de la nedadora catalana és el seu entrenador, Fred Vergnoux, que aposta obertament perquè la seva pupil·la es quedi a casa per solucionar el contratemps físic.

"Si la Mireia participa en els Mundials, és per guanyar-los. Jo li he dit que no ha de demostrar res. Si no està al cent per cent, no és greu no estar en uns Mundials", ha apuntat Vergnoux.

El tècnic ha afirmat que té "por" que empitjori, si finalment decideix arriscar, i que això pugui afectar-li negativament en la preparació dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de l'any vinent.

"Els metges diuen que la lesió segueix. La prioritat ha de ser que les molèsties no existeixin", ha asseverat Vergnoux, que, no obstant això, ha assenyalat que els últims entrenaments de la catalana demostren que arribaria a "un bon nivell" per competir a Rússia.

En qualsevol cas, Belmonte ha insistit que "l'última decisió" la té ella, si bé és conscient que els metges li adverteixen que hauria d'agafar-se un descans.

"Si no hi vaig, suposo que hauria de recuperar l'espatlla, però seguiria entrenant-me. De moment m'han dit que no és necessari operar-me, però sí que cal cuidar-se", ha dit per acabar.

Les proves de natació en línia dels Mundials de Kazan donen el tret de sortida diumenge que ve 2 d'agost, de manera que Belmonte encara té marge per prendre una decisió definitiva.

stats